back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κινητοποιήσεις εργαζόμενων του ΥΠΠΟΑ κατά της μετατροπής των δημόσιων μουσείων σε ΝΠΔΔ

Διαβάστε επίσης

Σήμερα Πέμπτη 9/2/2023 οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων και της Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων, πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκεντρώθηκαν έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Όπως ενημερώνει ανακοίνωση του ΣΕΑ, ακολούθησε πορεία στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου που κατέληξε έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟΑ συμμετείχαν στη στάση εργασίας της ΕΔΟΘ και συγκεντρώθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου.

Στάση εργασίας από τις 12.00 έως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.30 στο κτίριο της Μπουμπουλίνας, προκήρυξε για αύριο Παρασκευή 10/2 ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς & Νήσων. Επίσης, προκήρυξε 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 13/2, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τη μετατροπή των πέντε μεγάλων δημόσιων μουσείων σε ΝΠΔΔ, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Επιπλέον, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του, καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις δράσεις ενημέρωσης του κοινού την Κυριακή 12/2 από τις 10 κ.εξ. στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, καθώς και τους πολίτες της Αθήνας, την Κυριακή 12/2, από τις 11.30 να διαδηλώσουν μαζί έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου θα πραγματοποιηθούν και καλλιτεχνικές δράσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα