back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συντάξεις: Έως τις 20/2 οι αποφάσεις για τη χορήγηση επιδόματος προσωπικής διαφοράς

Διαβάστε επίσης

Έως τις 20 του μηνός αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, σχετικά με την χορήγηση επιδόματος προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους που δεν έλαβαν αύξηση.

Τα δύο σενάρια που φέρονται να εξετάζουν οι αρμόδιοι, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες και προβλέπουν την χορήγηση είτε σταθερού ποσού, είτε κυμαινόμενου.
Σε κάθε περίπτωση, το επίδομα δεν θα ξεπερνά τα 250- 300 ευρώ.

Το ύψος και το είδος του ποσού, εξαρτάται από τον αν η ενίσχυση θα χορηγηθεί σε τουλάχιστον 140.000 συνταξιούχους, οι οποίοι δεν έλαβαν αύξηση ή και οποιαδήποτε άλλη επιπλέον παροχή ή αν στους δικαιούχους θα συμπεριληφθούν και όσοι έλαβαν εξαιρετικά μειωμένη την αύξηση του 7,75% εξαιτίας της υψηλής προσωπικής διαφοράς, οπότε οι συνταξιούχοι που θα ενισχυθούν θα αγγίξουν τις 350.000.

Υπενθυμίζεται ότι -σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας-αύξηση δεν έλαβαν 910.000 συνταξιούχοι σε σύνολο 1.600.000.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, έχει ασκήσει δρυμεία κριτική στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι το ένα τρίτο των συνταξιούχων δεν έλαβε αύξηση και για μεγάλο ποσοστό από τους υπόλοιπους η οικονομική ενίσχυση ήταν δραματικά περιορισμένη και αποσπασματική με βάση επιμέρους ρυθμίσεις, οι οποίες δεν αποτελούν μόνιμη και σταθερή ενίσχυση επί της σύνταξης, ενώ οι συντάξεις παρέμειναν παγωμένες” τουλάχιστον μια δεκαετία, οι εισοδηματικές απώλειες ξεπερνούν συνολικά τα 30 δις ευρώ και οι συνταξιούχοι δοκιμάζονται σκληρά εξαιτίας της πληθωριστική κρίσης.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα