back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Α. Αυγερινός: Τουλάχιστον 40 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας έφυγαν από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Διαβάστε επίσης

«Περισσότεροι από 40 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν φύγει από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προς τις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας, ενώ ετοιμάζεται και δεύτερη αποστολή προς την παραμεθόριο με την Συρία» ανακοίνωσε, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός.

Τόνισε ότι είναι πραγματικά συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου και η αλληλεγγύη ενώ χαρακτήρισε καταπληκτικό το αίσθημα φιλίας που εκδηλώνεται.

Ο κ. Αυγερινός διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι και το τελευταίο τεμάχιο βοήθειας που προσφέρουν θα παραδοθεί στους πληγέντες. «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει εμπειρία και τεχνογνωσία και οι διαδικασίες αποθήκευσης και παράδοσης είναι οι πιο αυστηρές».

Ανακοίνωσε επίσης πως «είναι σε συνεργασία και με τον πρόεδρο της Ερυθράς Ημισελήνου στην παραμεθόριο με τη Συρία προκειμένου, όταν θα ανακοινωθεί ο τόπος παραλαβής της ανθρωπιστικής βοήθειας, να φύγει και η δεύτερη αποστολή προς τις πληγείσες περιοχές».

Όποιος θέλει να προσφέρει υπάρχουν δύο σημεία στην Αθήνα. Ένα στον Κολωνό στην οδό Άστρους 111-113 που είναι ανοιχτό από το πρωί έως και 17:00 το απόγευμα εκτός Κυριακής και στα κεντρικά γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Κολωνάκι στην οδό Λυκαβηττού 1 καθώς επίσης και σε 80 περιφερειακά τμήματα στην Ελλάδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα