back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ν. Παππάς: Η δίωξη μου είναι πολιτική – Α. Λοβέρδος: Ο Παππάς χρησιμοποιεί το όνομά μου

Διαβάστε επίσης

Το υπερασπιστικό του στίγμα κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη και πολιτική υπόθεση έδωσε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς σε δήλωσή του που αναγνώστηκε στο Ειδικό Δικαστήριο λίγο πριν την έναρξη της αγόρευσης της εισαγγελέως Όλγας Σμυρλή ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.

«Η παρούσα υπόθεση ήταν και είναι μία προσπάθεια των πολιτικών μου αντιπάλων να πλήξουν εμένα προσωπικά καθώς και το κόμμα, στο οποίο ανήκω. Η θέση μου αυτή έχει εμφατικά επιβεβαιωθεί. Κατηγορήθηκα από τους πολιτικούς μου αντιπάλους μέχρι και για δωροληψία σε ένα διαγωνισμό που φρόντισα να φέρει στο Ελληνικό Δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ελάμβαναν οποιοδήποτε ποσό για ένα δημόσιο αγαθό. Και για πρώτη φορά στην Κοινοβουλευτική Ιστορία οι πολιτικοί διώκτες μου αναγκάστηκαν να αποσύρουν την εν λόγω ατιμωτική κατηγορία, που οι ίδιοι κατασκεύασαν», αναφέρει χαρακτηριστικά εμμένοντας στη θέση που είχε διατυπώσει από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση αυτή που τον οδήγησε στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου μαζί με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Και υπερασπιζόμενος τη θέση του ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προσθέτει : «Υπερασπίστηκα το δημόσιο συμφέρον. Το Δημόσιο κάθε άλλο παρά ζημιώθηκε στην υπόθεση, για την οποία δικάζετε. Η Κυβέρνηση της οποίας είχα την τιμή να είμαι μέλος έδωσε μία τιτάνια μάχη και επέβαλλε την τήρηση του Συντάγματος. Μια μάχη η οποία δεν είχε δοθεί ποτέ από το 1989 και μετά».

Λοβέρδος: Ο Παππάς χρησιμοποιεί το όνομά μου για να δηλώνει ότι το θέμα του είναι πολιτικό

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος υπερασπίζεται τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα σε δήλωσή του επισήμανε ότι ο ίδιος αν και ήταν στέλεχος του κόμματός του στη Βουλή για τις «οιονεί» δικαστικές υποθέσεις «σε τούτη την υπόθεση αρνήθηκα να έχω οποιαδήποτε συμμετοχή γιατί δεν ήθελα η μία ιδιότητά μου να συγκρούεται ή να εκμεταλλεύεται την άλλη». Και πρόσθεσε πως ο πρώην υπουργός με τη δήλωση του «δίκην απολογίας» στοχεύει να πολιτικοποιήσει τη δίκη και να περιθωριοποιήσει την παράβαση καθήκοντος.

Συγκεκριμένα, ο Α. Λοβέρδος ανέφερε: «Στην αγόρευσή μου θα εξηγήσω με λεπτομέρειες για το πόσο προσπάθησα από το 2020 να κλείσει αυτή υπόθεση με συμβιβασμό ανάμεσα στον πελάτη μου κ. Χ. Καλογριτσα και τη γνωστή εταιρεία που κατέστη τελικά αντίδικός του. Προσπάθησα δηλαδή να μην οδηγηθεί η όλη υπόθεση στην αίθουσα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και στη συνέχεια στην Επιτροπή Ποινικής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής και κατά συνέπεια στο Ειδικό Δικαστήριο. Άλλοι είναι υπεύθυνοι γι’ αυτή τη διαδρομή και θα αναφερθώ στην αγόρευση μου».

«Σε ότι με αφορά απέφυγα να μιλήσω τόσο στη Βουλή όσο και τα στα ΜΜΕ για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Και το έκανα με μεγάλη προσοχή και προσήλωση. Δεν συμμετείχα ούτε καν στις συνεδριάσεις της ΚΟ του Κόμματός μου που έγιναν σχετικά με αυτή την υπόθεση. Και αυτό διότι δεν θέλω να εκμεταλλεύομαι τη μία μου ιδιότητα υπέρ της άλλης. Την δικηγορική εν προκειμένω υπέρ της πολιτικής, αλλά και το αντίθετο. Από την πρώτη στιγμή, όμως, ο πρώην υπουργός και νυν κατηγορούμενος Ν. Παππάς χρησιμοποιεί το όνομά μου για να δηλώνει εμμέσως ότι το θέμα του είναι πολιτικό και όχι ποινικό. Η σημερινή του δήλωσή, που αποτελεί και μια εξ αποστάσεως απολογία, δεν είναι αρκετή για να παραμερίσει τις ποινικές του ευθύνες, για τις οποίες ωστόσο μόνο αρμόδιο να αποφασίσει είναι το παρόν Ειδικό Δικαστήριο. Η σημερινή του δήλωση αποτυπώνει αυτό που λέει πολύ εύστοχα ο λαός μας όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια».

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα