back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Να σφυρηλατήσουμε τις επόμενες γενιές των ηρώων του λαού μας ζήτησε ο γραμματέας της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος από το 13ο συνέδριο της Οργάνωσης

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Την εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ παρουσίασε ο γραμματέας του, Νίκος Αμπατιέλος.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου παρακολούθησε πλήθος προσκεκλημένων, ανάμεσά τους άνθρωποι του πολιτισμού, του αθλητισμού, πανεπιστημιακοί καθηγητές, συνδικαλιστές, οι πρέσβεις της Κούβας και της Παλαιστίνης, άνθρωποι που οικοδόμησαν την ΚΝΕ σαν πολιτική νεολαία της χώρας από τα χρόνια της παρανομίας της μέχρι σήμερα, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, βουλευτές του ΚΚΕ και υποψήφιοι με το κόμμα στις επερχόμενες εκλογές, θεραπευτικές κοινότητες κ.ά..

Τις εργασίες παρακολουθεί πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο Ν. Αμπατιέλος, στην αρχή της ομιλίας του εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη της ΚΝΕ στους γείτονες λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που δοκιμάζονται από τις συνέπειες του φονικού σεισμού της προηγούμενης βδομάδας, καθώς και την στήριξη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στις πρωτοβουλίες μαζικών φορέων και των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για συγκέντρωση υλικών πρώτης ανάγκης, οργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών, εθελοντική αποστολή γιατρών δημοσίων νοσοκομείων με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και την εθελοντική προσφορά οργανωμένων ομάδων κοινωνικών λειτουργών.

Από το βήμα του 13ου Συνεδρίου, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα αναχωρήσει για την Τουρκία, αποστολή αλληλεγγύης αποτελούμενη από μέλη και στελέχη της ΚΝΕ.

Αναφέρθηκε σε παλαιότερους και πρόσφατους αγώνες της εργατικής τάξης και των λαών στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο και υπογράμμισε ότι «μόνη μας ελπίδα είναι η πάλη των λαών για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος».

Ο Ν. Αμπατιέλος είπε ότι το περιεχόμενο των Θέσεων του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ για το 13ο Συνέδριο «συναντήθηκε με χιλιάδες νέους και νέες μέσα από την πλατιά διακίνηση και συζήτηση με τις Θέσεις του ΚΣ, με τις προσδοκίες τους από το κόμμα και την ΚΝΕ».

«Έχουμε ως οδηγό τις αποφάσεις του 21ου αυνεδρίου του κόμματός μας για «Δυνατό ΚΚΕ, Νου – Καρδιά – Οργανωτή της εργατικής – λαϊκής πάλης για τον σοσιαλισμό», όπως έλεγε και το σύνθημά του, το σύγχρονο επαναστατικό πρόγραμμα του ΚΚΕ, τα συμπεράσματα από τη μελέτη της Ιστορίας του κόμματος, όπως αποτυπώνονται ολοκληρωμένα στους τόμους του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ, που είναι πολύτιμο εφόδιο για κάθε νέο κομμουνιστή σήμερα» πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι τα χιλιάδες μέλη της ΚΝΕ, σε ουσιαστική συμφωνία με τις Θέσεις του ΚΣ, τις υπερψήφισαν.

«Εκφράστηκε με τη γνώμη του και με τον προβληματισμό του ένα σημαντικό τμήμα των μελών και στελεχών της ΚΝΕ, που έχει φανερά κάνει βήματα ωρίμανσης, με πολύτιμα συμπεράσματα από τη δράση του μέσα σε μάζες νεολαίας, με τα συμπεράσματα από τη δράση του κόμματος και της ΚΝΕ στην πανδημία να έχουν αφήσει θετικό στίγμα.

Υπάρχει τελικά μία κρίσιμη δύναμη που, εφόσον στηριχτεί κατάλληλα, μπορεί να πραγματοποιήσει το άλμα στην πορεία της ΚΝΕ τα επόμενα χρόνια» είπε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, επισήμανε ότι «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να πείσουν, ειδικά τη νεολαία, ότι μπορεί να υπάρξει βελτίωση της ζωής μας μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα, στοχεύοντας στην ενσωμάτωση της όποιας οργής και ριζοσπαστικοποίησης αναπτύσσεται» ενώ «όλοι τους, πάση θυσία προσπαθούν να κρύψουν ότι η απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα της εποχής είναι ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός».

«Ο αγώνας μας εμπνέεται από αυτήν την πεποίθηση και μπορεί να εμπνεύσει πιο μαζικά απ’ ό,τι σήμερα τη νεολαία για τη σοσιαλιστική προοπτική, να συσπειρώνει δυνάμεις στην κατεύθυνση της επαναστατικής ανατροπής» τόνισε.

Μιλώντας για το αμέσως επόμενο διάστημα, είπε ότι «τα κριτήρια ισχυροποίησης της ΚΝΕ θα πρέπει να προχωρήσουν σε συνθήκες πολλαπλών πολιτικών εκλογικών μαχών που θα έχουμε τον επόμενο ενάμιση χρόνο (βουλευτικές, περιφερειακές, δημοτικές και ευρωεκλογές), σε σημαντικές μάχες και αρχαιρεσίες μέσα στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, με πιο εμβληματική για την ΚΝΕ, λόγω του πανελλαδικού χαρακτήρα της και του περσινού αποτελέσματος, τη μάχη των φοιτητικών εκλογών».

«Και στις βουλευτικές εκλογές το σύνθημα που ήχησε στις φοιτητικές εκλογές πρέπει να ακουστεί δυνατά από τη νέα γενιά της χώρας: Μόνοι τους και όλοι μας.

Η νεολαία να κάψει τα αντιλαϊκά σενάρια και να γράψει το δικό της, με δυνατό ΚΚΕ και εμπιστοσύνη στη δύναμή της» τόνισε και πρόσθεσε ότι το πολιτικό δίλημμα που προκύπτει από την πείρα των νέων που ζούν σε συνθήκες «διαρκούς κρίσης» είναι: «’Η δυνατό ΚΚΕ, ή δυνατές αντιλαϊκές κυβερνήσεις και αδύναμος ο λαός».

«Η μόνη κερδισμένη ψήφος για τον λαό και τη νέα γενιά είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, που εκφράζει τη συνέπεια λόγων – έργων, που δεν θα οδηγήσει στην απογοήτευση, που ο λαός και η νεολαία θα τη βρουν δίπλα τους σε κάθε αγώνα, που ασκεί πίεση για ‘ανάσες’ ανακούφισης, που φωτίζει και ανοίγει τον δρόμο για την πραγματική διέξοδο» υπογράμμισε ο Ν. Αμπατιέλος.

«Ακριβώς επειδή το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμμετέχει σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού, εχθρική για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας, δεν είναι χαμένη η ψήφος σε αυτό, γιατί ξέρουν ότι δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, γιατί τους χαλάει τη σούπα της συναίνεσης και αποκαλύπτει ότι μπορεί να υπάρξει διαφορετικός δρόμος» πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμα, ότι «στις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας θα δώσουμε τη μάχη ενιαία για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές και για να βγει ξανά πρώτη δύναμη η ‘Πανσπουδαστική’ στις φοιτητικές εκλογές.

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές θα έχουν πολιτικό χαρακτήρα, αφού είναι πολύ πιθανόν να διεξαχθούν λίγες μέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές. Αυτές οι εκλογές θα διαμορφώσουν επιπλέον τον συσχετισμό στο πρώτο Πανσπουδαστικό Συνέδριο που επιδιώκουμε να γίνει μετά από 28 χρόνια και να οδηγήσει στην ανασύσταση της ΕΦΕΕ». Επομένως, η πρωτιά της ΠΚΣ έναντι της ΔΑΠ πανελλαδικά, θα καθορίσει αν θα υπάρξει πανελλαδική έκφραση των φοιτητών και ποια θα είναι η φωνή, οι θέσεις των φοιτητών, για όσα τους απασχολούν. Επίσης, επισήμανε τον «καθοριστικό ρόλο των δυνάμεων της ΚΝΕ σε κάθε σχολείο, στη διαμόρφωση και έκφραση των διαθέσεων των μαθητών».

Ο Ν. Αμπατιέλος κάλεσε σε ισχυροποίηση της ΚΝΕ αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Να σφυρηλατήσουμε τις επόμενες γενιές των ηρώων του λαού μας».

«Με πείσμα στον σκοπό της επαναστατικής ανατροπής, συνεχίζουμε με την ακλόνητη πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να λυτρωθεί ο εργαζόμενος λαός από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και να χτίσει τον ελπιδοφόρο σοσιαλιστικό κόσμο που έχουν ανάγκη ο καιρός και η ιστορία» είπε και τόνισε καταλήγοντας: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με ΚΚΕ πιο δυνατό. Εμπρός για ΚΝΕ δυνατή παντού. Ζήτω το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα