back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συρίγος: Μέσα στο επόμενο δίμηνο οι προτάσεις για τη διαβάθμιση των υφιστάμενων σπουδών παραστατικών τεχνών

Διαβάστε επίσης

Πίστωση χρόνου ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της διαβάθμισης και αναβάθμισης των πτυχίων των σχολών των παραστατικών τεχνών, ζήτησε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, λέγοντας ότι καμία κυβέρνηση δεν άγγιξε το θέμα, που λιμνάζει εδώ και περίπου 40 χρόνια.

Απαντώντας στη Βουλή,σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, παραδέχθηκε ότι κατ´ουσίαν οι σχολές αυτές παραμένουν αδιαβάθμητες και ότι οι πτυχιούχοι τους βρίσκονται σε ομηρία. Είπε ότι σέβεται το έργο όσων βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους, ωστόσο τους κάλεσε να σκεφτούν ότι πρόκειται για ένα περίπλοκο ζήτημα που ρυθμίζεται μέχρι και σήμερα με νόμους της δεκαετίας του ´50.

Πάντως, ο κ.Συρίγος ανέφερε ότι ήδη έχουν συγκροτηθεί τρεις επιτροπές, οι οποίες μέσα στο επόμενο δίμηνο πρέπει να έχουν καταλήξει σε προτάσεις για τη διαβάθμιση και αναβάθμιση των υφιστάμενων σπουδών παραστατικών τεχνών.

«Θα δούμε το σύνολο και θα έχουμε προτάσεις, ώστε μέσα στο 2025 να προχωρήσουμε στη δημιουργία τριτοβάθμιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στις παραστατικές τέχνες»,κατέληξε ο υφυπουργός.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα