back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τουρκία: 48 συλλήψεις για τις λεηλασίες στις σεισμόπληκτες επαρχίες

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 48 άτομα συνελήφθησαν για λεηλασίες σε οκτώ επαρχίες πληγείσες από τον σεισμό που συγκλόνισε τη νότια Τουρκία τη Δευτέρα, μετέδωσε σήμερα το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο των ερευνών για τις λεηλασίες που διαπράχθηκαν μετά τον σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών που άφησε πίσω του περισσότερους από 25.000 νεκρούς στην Τουρκία και τη Συρία, μετέδωσε το Anadolu, επικαλούμενο πηγές ασφαλείας.

Σαράντα δύο μεταξύ των υπόπτων αυτών συνελήφθησαν μόνο στην επαρχία Χατάι, στον νότο της χώρας, και βρέθηκαν στην κατοχή τους σημαντικά χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, όπως και κοσμήματα και τραπεζικές κάρτες.

Σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι εισαγγελείς μπορούν στο εξής να κρατούν άτομα που κατηγορούνται για λεηλασίες για επτά ημέρες αντί για τέσσερις, στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κήρυξε την Τετάρτη ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

“Κηρύξαμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ που επλήγη από τον σεισμό. Αυτό σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής, τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε λεηλασίες ή σε απαγωγές πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπιστούν αυστηρά από το κράτος, προειδοποίησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα