back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κ. Μπακογιάννης: Λίγο-λίγο η Αυτοδιοίκηση αλλάζει πολύ, όπως λίγο-λίγο η Ελλάδα αλλάζει πολύ

Διαβάστε επίσης

«Λίγο-λίγο η Αυτοδιοίκηση αλλάζει πολύ, όπως λίγο-λίγο η Ελλάδα αλλάζει πολύ. Εξαρτάται βέβαια από όλους εμάς» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σε εκδήλωση του βουλευτή Θεόδωρου Καράογλου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μπακογιάννης, επεσήμανε τρεις λόγους που κάνουν την αυτοδιοίκηση ξεχωριστή, ο πρώτος, γιατί παράγει απτό και μετρήσιμο αποτέλεσμα, ο δεύτερος γιατί είναι ο πλησιέστερος δημοκρατικός θεσμός κοντά τον πολίτη και ο τρίτος, επειδή μπορεί να υπερβαίνει «κόμματα, ιδεολογίες, εγωισμούς» και να δημιουργεί «συμμαχίες», γιατί, όπως είπε, το «εμείς» είναι πιο σημαντικό από το «εγώ». Ειδική αναφορά έκανε στο ζήτημα της απορρόφησης και αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων, συμπληρώνοντας:

«Το πού θα είναι η Ελλάδα το 2050 και το 2060 θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις αποφάσεις που θα πάρουμε τώρα».

«Συνεχίζουμε μαζί και την τετραετία 2023-2027 χτίζοντας την Ελλάδα που θα βαδίζει μπροστά και θα στοχεύει ψηλά» επισήμανε στην ομιλία του, ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου, προτρέποντας τους πολίτες να δώσουν με την ψήφο τους «ισχυρή εντολή» στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίσει «στο δρόμο της ευθύνης με το ίδιο σταθερό και τολμηρό βήμα».

«Μόνο με ενότητα, κοινή δράση, αλληλεγγύη και συνεργασία μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και να τα καταφέρουμε. Όπου ενώσαμε δυνάμεις στην Αυτοδιοίκηση πετύχαμε. Όπου διαιρεθήκαμε αποτύχαμε και το πλήρωσαν οι τοπικές κοινωνίες» τόνισε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, προχώρησε στην κεντρική παραδοχή πως πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στην αποκέντρωση της Αυτοδιοίκησης.

Στην εκδήλωση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα