back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Οι άνθρωποι του πολιτισμού είναι υπό δίωξη – Μενδώνη: Δεν έχουμε θίξει ούτε ένα εργασιακό δικαίωμα

Διαβάστε επίσης

«Οι άνθρωποι του πολιτισμού είναι υπό δίωξη στον τόπο μας από μια κυβέρνηση που φέρεται σαν καθεστώς και προσπαθεί να επιβάλλει την εργασιακή βαρβαρότητα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στη ρύθμιση για τα πτυχία καλλιτεχνών.

Ενόψει της συνάντησης του πρωθυπουργού την Τετάρτη με τους καλλιτέχνες προειδοποίησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην επιχειρήσει να εξαπατήσει τους καλλιτέχνες, αλλά να τους πει ότι αποσύρει το Προεδρικό Διάταγμα και ζητά συγγνώμη για τη λάσπη που τους έριξε τόσους μήνες.

«Δεσμευόμαστε για την αναγνώριση των πτυχίων των σχολών, για την θέσπιση ανώτατης καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, για τη διασφάλιση συλλογικών συμβάσεων» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για το καθεστώς των Μουσείων τόνισε ότι θα ακυρώσει την απόφαση για να γίνουν Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Έκανε δε προσωπική επίθεση στην υπουργό Πολιτισμού ότι έχει επιλέξει την βαρβαρότητα έναντι του πολιτισμού, τονίζοντας ότι οι καλλιτέχνες είναι το μέλλον και όχι οι Πάτσηδες που είχε στους κόλπους της η ΝΔ και τα παιδιά των αρχιδικαστών που συνεργάζονται με τα funts.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας συγκινημένος έκανε αναφορά στην απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού λέγοντας ότι έδωσε τον αγώνα του με πίστη στις ιδέες και τις αξίες του, έφυγε πρόωρα αλλά άφησε σημαντικό έργο στον τομέα της νησιωτικής πολιτικής.

Λ. Μενδώνη: Δεν έχουμε θίξει ούτε ένα εργασιακό δικαίωμα των καλλιτεχνών

«Δεν έχουμε θίξει ούτε ένα εργασιακό δικαίωμα των καλλιτεχνών» απάντησε η Λίνα Μενδώνη, προσθέτοντας ότι η σημερινή απεργία του κλάδου είχε συμμετοχή μόλις 15%. Έκανε δε λόγο για επαγγελματίες της οργής που αξιοποιούν τις ανησυχίες των εργαζομένων και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τώρα κόπτεται για την καλλιτεχνική εκπαίδευση αλλά επί 4,5χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτα. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος που δεσμεύτηκε να δώσει λύση» είπε η υπουργός Πολιτισμού, ενώ για το καθεστώς των μουσείων επεσήμανε ότι ο Νίκος Ξυδάκης είχε προαναγγείλει σχετική ρύθμιση και η Μυρσίνη Ζορμπά είχε πει πως η επιτυχία του μουσείου Ακρόπολης οφείλεται στην ευελιξία του.

Newsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα