back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Α. Κατσανιώτης: Οι δύο λαοί ήρθαν κοντά, δεν θέλω αυτή τη στιγμή να το επεκτείνω στην πολιτική του διάσταση

Διαβάστε επίσης

Τεράστια είναι η ανταπόκριση φορέων και πολιτών από όλη τη χώρα στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες σε Τουρκία και Συρία, ανέφερε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για το συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας Ανδρέας Κατσανιώτης.

Όπως είπε, οι Δήμοι του λεκανοπεδίου, η Περιφέρεια Αττικής και το πρόγραμμα “Όλοι μαζί μπορούμε” γέμισαν 160 φορτηγά, ο Δήμος Αθηναίων 1.000 κυβ. με τρόφιμα και φάρμακα, καθώς και 2.000 σακούλες με ρούχα.

«Ηδη έχει μαζευτεί υλικό για πάνω από 160 φορτηγά και αυτό που σε συνεννόηση με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιδιώκει το ελληνικό ΥΠΕΞ είναι η προτεραιοποίηση στην αποστολή υλικών ανάλογα με τις ανάγκες που έχει η Τουρκία».

Τόνισε ότι «η εικόνα της Ελλάδας στον λαό της Τουρκίας είναι θετική λόγω της άμεσης βοήθειας και συμπαράστασης ενώ και η άμεση ανταπόκριση που δείξαμε στην παροχή βοήθειας προς την γείτονα χώρα δείχνει και τη δική μας την αντίληψη για το λαό της Τουρκίας. Οι δύο λαοί ήρθαν κοντά και δεν θα ήθελα αυτή την στιγμή να το επεκτείνω στην πολιτική του διάσταση».

Τέλος τόνισε πως η Συρία δεν υπέβαλε αίτημα για να σταλούν σωστικά συνεργεία αλλά ετοιμάζεται σύντομα η αποστολή βοήθειας από την Ελλάδα με ιατροφαρμακευτικό υλικό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα