back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

M. Κατρίνης: Θεωρώ ότι ο Απρίλιος θα είναι εκλογικός μήνας

Διαβάστε επίσης

«Μόνο ο πρωθυπουργός γνωρίζει πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές αλλά εκτιμώ ότι ο Απρίλιος θα είναι εκλογικός μήνας», ανέφερε ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος , Μιχάλης Κατρίνης.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη, επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η απήχησή του στην κοινωνία θα είναι μεγαλύτερη από την δημοσκοπική.

«Είμαστε έτοιμοι, έχουμε ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια και το πρόγραμμά μας, ξεκινάμε περιοδείες σε όλη τη χώρα και από την ανταπόκριση του κόσμου, θεωρούμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα εκπλήξει όσους προεξοφλούν συγκεκριμένα δημοσκοπικά ποσοστά και μάλιστα θα είναι αισθητά ανεβασμένο σε σχέση με το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών», τόνισε.

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ανοίξει τις πόρτες του ΠΑΣΟΚ και δέχεται τον κόσμο και είναι ένα κόμμα που δεν του αξίζει το 12%», πρόσθεσε.

Σχετικά τις φυγόκεντρες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο εσωτερικό του κόμματος και συγκεκριμένα τις διαρροές στελεχών του προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει συνηθίσει να βιώνει διαρροές στελεχών τα οποία, από ότι φαίνεται, μάλλον αγαπούσαν περισσότερο το πολιτικό τους εγώ από τον πολιτικό χώρο τον οποίο υποτίθεται ότι βρισκόντουσαν. Όταν το κόμμα μας δεν ήταν κυβέρνηση και δεν είχε να μοιράσει εξουσία, μάλλον στο μυαλό τους δεν υπήρχε η πολιτική διαδρομή και η ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ αλλά η διαχείριση της εξουσίας. Εμείς συνεχίζουμε όχι μόνο με αυτούς που έμειναν και είναι η πλειοψηφία αλλά και με πολλά νέα παιδιά που έχουν έρθει σε εμάς ως εθελοντές και συμβάλουν στη νέα αφετηρία του ΠΑΣΟΚ μέσω της συμμετοχής τους και στα κεντρικά όργανα του κόμματος αλλά και ως υποψήφιοι βουλευτές στις επερχόμενες εκλογές. Εκείνους που αναζήτησαν αλλού πολιτική στέγη, να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους αξιολογήσει μόνο ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι ψηφοφόροι της ΝΔ», σχολίασε.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει βαθιές ρίζες στην ψυχή και στη συνείδηση του κόσμου. Αυτόν ακριβώς τον κόσμο θέλουμε να επιστρέψει σε εμάς να μας δώσει δύναμη γιατί ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ μπορεί να εφαρμόσει μια πιο δίκαιη και ισορροπημένη πολιτική που θα δώσει ευκαιρίες στους πολλούς και όχι στους λίγους και ισχυρούς όπως γίνεται σήμερα. Προφανώς η εκλογική μάχη θα είναι δύσκολη. Εμείς, συνεχίζουμε την επαφή μας με τους πολίτες ώστε να τους πείσουμε να στρέψουν ξανά το βλέμμα τους στην πολιτική και να μας εμπιστευτούν σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία», υπογράμμισε.

Ο κ. Κατρίνης, μίλησε για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να υπάρχει λύση μετά τις εκλογές: «Το ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να είναι στην πλευρά της ευθύνης για αυτό και θα επιδιώξουμε να υπάρξει λύση μετά τις εκλογές, κάτι το οποίο δεν είμαι βέβαιος ότι θα πράξουν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας. Θα πρέπει να σεβαστούμε το αποτέλεσμα των εκλογών. Όμως, και δύο πρώην πρωθυπουργοί έχουν προεξοφλήσει ότι θα οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές. Είναι σημαντικό να συμφωνήσουν μαζί μας ότι η πολιτική σταθερότητα είναι το μείζον και πως για να τη διασφαλίσουμε, θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση αμέσως μετά τις εκλογές, να γίνει σεβαστή η λαϊκή ετυμηγορία. Το ΠΑΣΟΚ , με τις δικές του προτάσεις, τις ”κόκκινες” γραμμές του και χωρίς τη λογική του βολικού κυβερνητικού εταίρου θα καταθέσει τις προτάσεις του και θα επιδιώξει τη λύση. Εκεί ακριβώς θα κριθούν όλοι, εάν δηλαδή επιθυμούν να προχωρήσει η Ελλάδα με όρους σταθερότητας ή να εισέλθει σε αλλεπάλληλες εκλογικές περιπέτειες», υπογράμμισε.

Κλείνοντας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί μπροστά στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την στιγμή στη χώρα είναι το ιδιωτικό χρέος, τα δάνεια, τα χρέη στην εφορία και στον ΕΦΚΑ που συνολικά υπολογίζεται ότι αφορούν περίπου 7 εκατομμύρια πολίτες. Δυστυχώς, η κυβέρνηση αδρανεί, παρακολουθεί χωρίς να κάνει τίποτα με αποτέλεσμα η κατάσταση να δυσχεραίνει».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα