back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται να εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Βερολίνου

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται να εμφανιστεί στην Μπερλινάλε.

Εκπρόσωπος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, που ξεκινά την Πέμπτη, επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το Variety, ότι ο Ουκρανός ηγέτης «θα είναι παρών στη Μπερλινάλε με κάποιον τρόπο», αν και «πώς και πότε δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη».

Ο Ζελένσκι είναι το πρόσωπο ενός από τα πλέον δημοφιλή έργα του φεστιβάλ: του άκρως απόρρητου ντοκιμαντέρ του Σον Πεν και του Άαρον Κάουφμαν, «Superpower». Οι λεπτομέρειες της ταινίας παρέμειναν μυστικές για πάνω από έναν χρόνο, όταν αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά ότι ο Πεν βρισκόταν στην Ουκρανία όταν ξέσπασε ο πόλεμος με τη Ρωσία.

Ενώ ο Ουκρανός ηγέτης έκανε πολλές διαδικτυακές εμφανίσεις σε διάφορες τελετές απονομής βραβείων τον τελευταίο χρόνο, τις τελευταίες εβδομάδες ταξιδεύει εκτός της χώρας του και επισκέπτεται χώρες της Ευρώπη.

Όπως αναφέρουν οι Πεν και Κάουφμαν σε χθεσινή συνέντευξή τους στο Variety, το «Superpower» προοριζόταν αρχικά ως ντοκιμαντέρ που καταγράφει την πορεία της καριέρας του Ζελένσκι, που ξεκίνησε από ηθοποιός- κωμικός -παραγωγός, ο οποίος υποδύεται έναν καθηγητή ιστορίας που εκλέχθηκε ως πρόεδρος της Ουκρανίας στη σατιρική τηλεοπτική σειρά «Servant of the People», σε ένα ανερχόμενο πολιτικό αστέρι που εκλέχθηκε ως ο πραγματικός πρόεδρος της Ουκρανίας το 2019. Ωστόσο, μετά το ξέσπασμα του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, το σενάριο άλλαξε προκειμένου να παρουσιάσει περισσότερο το προφίλ ενός σύγχρονου ήρωα.

Το «Superpower» σχεδιάστηκε πριν από την πανδημία και στη συνέχεια καθυστέρησε όταν χτύπησε η κρίση της COVID. Ο Πεν, ο οποίος συνομιλούσε με τον Ζελένσκι μέσω τηλεφώνου και Zoom κατά τη διάρκεια αυτής της διετίας, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Ζελένσκι στις 23 Φεβρουαρίου 2022. Ο πόλεμος ξέσπασε μια μέρα αργότερα.

Η φετινή Μπερλινάλε συμπίπτει με την επέτειο ενός έτους από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το «Superpower» κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ την Παρασκευή.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα