back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Στάθης: Στη χώρα μας το Athens Pride είναι το πρώτο που ξεκίνησε συναυλίες με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική

Διαβάστε επίσης

Μπορεί το σόου της Ριάνα, κατά τη διάρκεια του φετινού Super Bowl, να ήταν εντυπωσιακό ωστόσο εκείνη που έκλεψε την παράσταση ήταν η διερμηνέας της νοηματικής που ανέλαβε το δύσκολο έργο να μεταφέρει στη νοηματική το σόου της τραγουδίστριας.

Η Τζαστίνα Μάιλς, μια 20χρονη φοιτήτρια Νοσηλευτικής και ειδικός στην Αμερικανική Νοηματική Γλώσσα, έγινε η πρώτη κωφή ερμηνεύτρια του κορυφαίου αμερικανικού αθλητικού γεγονότος, ενώ δεν περιορίστηκε μόνο στην απόδοση των στίχων, αλλά έδωσε το δικό της σόου, κινούμενη στους ρυθμούς των τραγουδιών της Ριάνα.

«Αυτό που έκανε η Μάιλς είναι τεράστια επιτυχία. Είναι κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο, χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προετοιμασία για να αποδώσεις τους στίχους των τραγουδιών», είπε στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη ο Πρόεδρος του Σωματείου Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας Γιώργος Στάθης.

‘Όπως ανέφερε ο κ. Στάθης στη χώρα μας αυτό συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια.
«Εχει ξεκινήσει από το Athens Pride, όπου εκεί οι συναυλίες πάντα γίνονταν με ταυτόχρονη διερμηνεία στην νοηματική, ενώ αυτή τη στιγμή στα τραγούδια των παραστάσεων της Μαρίζας Ρίζου υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην νοηματική»  τόνισε και πρόσθεσε.

«’Ολες οι μορφές ψυχαγωγίας και τέχνης θα έπρεπε κανονικά να γίνονται για όλους προσβάσιμες, διότι η ψυχαγωγία είναι κάτι το οποίο το έχουμε ανάγκη όλοι. Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα γίνονται και θεατρικές παραστάσεις με ταυτόχρονη διερμηνεία στην νοηματική ωστόσο θα έπρεπε να είναι όλες προσβάσιμες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα