back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η κυβέρνηση της Γαλλίας μπορεί να επιτρέψει την είσοδο σε σεισμοπαθείς που έχουν συγγενή ο οποίος διαμένει νόμιμα στη χώρα

Διαβάστε επίσης

Η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να χορηγήσει θεωρήσεις (visa) έκτακτης ανάγκης στα μέλη οικογενειών αλλοδαπών που διαμένουν νόμιμα στη Γαλλία και έπεσαν θύματα του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία, υπό τον όρο ότι θα παρέχουν εγγυήσεις πως δεν συνιστούν κίνδυνο για την ασφάλεια της Γαλλίας, δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών, Κατρίν Κολονά.

«Το ζήτημα απαιτεί την από κοινού αξιολόγηση από το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Εσωτερικών», δήλωσε η Κολονά απαντώντας σε σχετική ερώτηση που της τέθηκε στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Όπως εξήγησε, απέναντι «σε μια τρομερή τραγωδία, είναι δυνατή η εφαρμογή ad hoc διευθετήσεων, όπως έχει γίνει και κατά το παρελθόν», ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό απαιτεί προσεκτική εξέταση προκειμένου να διασφαλιστεί η υποδοχή σε ασφαλείς συνθήκες για την επικράτειά μας».

Όσον αφορά τους αλλοδαπούς που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία και τη Συρία και οι οποίοι διαθέτουν άδεια παραμονής στη Γαλλία, θα γίνουν ενέργειες «για να επιταχυνθεί η επιστροφή τους στη χώρα μας», ανέφερε η υπουργός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα