back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη το μεσημέρι με εκπροσώπους των καλλιτεχνών

Διαβάστε επίσης

Με εκπροσώπους των καλλιτεχνών για το ζήτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης θα συναντηθεί, στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι: Κωνσταντίνος Κεχαγιόγλου (Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος), Άρης Λάσκος (Γενικός γραμματέας του ΣΕΗ), Μίνα Ανανιάδου (Πρόεδρος Σωματείου εργαζομενων στο χορό), Βασίλης Παρασκευόπουλος (Πρόεδρος Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου), Γιάννης Μόσχος (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εθνικού Θεάτρου), Αστέρης Πελτέκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος), Δηώ Καγκελάρη (Διευθύντρια Σχολής Εθνικού Θεάτρου), Γιάννης Ρήγας (Διευθυντής Σχολής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος), Λυδία Κονιόρδου (Πρώην Υπουργός Πολιτισμού) Θάνος Παπαδογιάννης (Εκπρόσωπος σπουδαστών Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου).

Με συγκέντρωση έξω από το Ωδείο Αθηνών στις 11:30, την ώρα της συνάντησης, και με ταυτόχρονη στάση εργασίας 11.00 με 15.00, αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος.

«Προσερχόμαστε στη συνάντηση και προσδοκούμε να μην υπάρξουν αποκλεισμοί σε σημαντικές ειδικότητες και κλάδους που επηρεάζονται άμεσα από το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 όπως οι σκηνοθέτες, οι κινηματογραφιστές, οι μουσικοί της Βόρειας Ελλάδας, οι τραγουδιστές, οι καθηγητές καλλιτεχνικών μαθημάτων, η Ομοσπονδία καλλιτεχνών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΘΑ.

Και προσθέτει: «Θεωρούμε επιβεβλημένο στη συνάντηση να υπάρξει ολοκληρωμένη αντιπροσώπευση των θεσμικών φορέων των εργαζομένων στον σύγχρονο Πολιτισμό. Η συνάντηση αυτή είναι το επιστέγασμα των αγώνων μας εδώ και δύο μήνες. Είναι καθοριστική από όλες τις πλευρές, γι’ αυτό είμαστε αισιόδοξοι αλλά ταυτόχρονα συγκρατημένοι».

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα, στις 17.00, οι καλλιτέχνες θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στο Αρχαιολογικό Μουσείο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Την Πέμπτη θα υπάρξει συγκέντρωση στην Πανεπιστημίου έξω από το ΡΕΞ, ενώ σε περίπτωση που ο Πρωθυπουργός δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου θα ακολουθήσει 24ωρη πανκαλλιτεχνική απεργία και πορεία – και νέα γενική συνέλευση το Σάββατο 18 του μηνός.

Παράλληλα ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος διοργανώνει μεγάλη συναυλία τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου με περισσότερους από 35 καλλιτέχνες, ανάμεσα τους η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Νατάσα Μποφίλιου, ο Διονύσης Τσακνής και ο Μανώλης Φάμελλος, σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Επίσης οι ηθοποιοί θα συνεχίσουν την καθημερινή ανάγνωση της ανακοίνωσης του Σωματείου σε όλα τα θέατρα και τους πολιτιστικούς χώρους, τις παρεμβάσεις με πανό έξω και μέσα στα θέατρα αλλά και σε κάθε επίσημη εκδήλωση της κυβέρνησης και τη συνέχιση της έμπρακτης υποστήριξης στις καταλήψεις των σπουδαστών με δράσεις.

Απόστολος Χονδρόπουλος, Νάνσυ Αγγελοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα