back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Οι αυξήσεις στα τρόφιμα συνεχίζουν να καλπάζουν

Διαβάστε επίσης

«Την ώρα που ο πληθωρισμός υποχωρεί, οι αυξήσεις στα τρόφιμα συνεχίζουν να καλπάζουν και η αγοραστική δύναμη των πολιτών καταρρέει» σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Αυτή η εικόνα δεν αλλάζει εδώ και πολλούς μήνες, όσα είδη και εάν εντάσσει κάθε φορά στο τρύπιο, όπως αποδεικνύεται, καλάθι του νοικοκυριού ο Υπουργός Ανάπτυξης και όσα -λιγοστά- επικοινωνιακού τύπου πρόστιμα βάζει, ενώ αφήνει ανεξέλεγκτα όλα τα στάδια της αγοράς μέχρι το τελικό προϊόν να φτάσει στο ράφι.

Είναι δεδομένο πλέον ότι οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα θα συνεχίζουν να επιμένουν για αρκετούς μήνες ακόμη, διαβρώνοντας περαιτέρω την αγοραστική δύναμη των πιο ευάλωτων και των μεσαίων στρωμάτων, που δαπανούν αναλογικά μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματός τους σε δαπάνες για τρόφιμα.

Όσο θα συρρικνώνεται η αγοραστική δύναμη των πολιτών τόσο θα διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες, θα μειώνεται η ζήτηση και θα υπονομεύεται η αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας.

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αλλά και του ιδιωτικού χρέους, αποτελούν τη μόνη ασφαλή και δίκαιη επιλογή για την έξοδο της κοινωνίας από το τούνελ της κρίσης.»

 

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα