back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βρυξέλλες – Προδικαστικό Συμβούλιο: Εν αναμονή της ακρόασης Καϊλή, Ταραμπέλα και Παντσέρι

Διαβάστε επίσης

Κατά τουλάχιστον μία ώρα αναμένεται να καθυστερήσει η ακρόαση της Εύας Καϊλή, του Μαρκ Ταραμπέλα και του Αντόνιο Παντσέρι όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο Δικαστικό Μέγαρο των Βρυξελλών πριν από λίγο ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο ένας εκ των συνηγόρων της Ελληνίδας ευρωβουλευτή.

Από την πλευρά του, ο Βέλγος συνήγορος τής κ. Καϊλή, Σβεν Μαρί δήλωσε ότι θα ζητηθεί η πελάτισσά τους να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, καθώς επίσης και ότι η κατάσταση για την ίδια είναι δύσκολη κι αυτό γιατί πρόκειται για μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών.

“Πιστεύω ότι ο χώρος της είναι το σπίτι της με το παιδί της” ανέφερε ο κ. Μαρί.

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής θα βρεθεί για τρίτη φορά ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη. Η Εύα Καϊλή θα εκπροσωπείται από νέο δικηγόρο, τον ποινικολόγο Σβεν Μαρί, και όχι τον Αντρέ

Ενώπιο των δικαστικών αρχών θα βρεθεί σήμερα ο Βέλγος ευρωβουλευτής, Μαρκ Ταραμπέλα ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη Παρασκευή, λίγες ημέρες μετά την άρση της ασυλίας του, και μεταφέρθηκε στις φυλακές του Σεν-Ζιλ και ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος ομάδας που σχετίζεται με την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Αντόνιο Παντσέρι υπέγραψε μνημόνιο μεταμέλειας και συνεργασίας με τις βελγικές αρχές.

Εν τω μεταξύ, δέκα ευρωβουλευτές καταγγέλλουν τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή
Επιστολή στην πρόεδρο Ρομπέρτα Μέτσολα, έστειλαν 10 εκλεγμένοι ευρωβουλευτές από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (S&D), για να καταγγείλουν τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή στις βελγικές φυλακές.

Η επιστολή εστάλη στις 13 Φεβρουαρίου, με αποδέκτη την πρόεδρο Ρομπέρτα Μέτσολα, όπως επιβεβαίωσε χθες το απόγευμα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Εύα Καϊλή, κρατείται προληπτικά στις φυλακές Χάρεν από τις 9 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του Qatargate.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα