back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Eιδική μισθολογική κλίμακα καλλιτεχνικού έργου, με 19 διαβαθμίσεις και βασικό μισθό 1.037 ευρώ, προβλέπει μεταξύ άλλων σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, η νέα ΚΥΑ για τα αιτήματα των καλλιτεχνών του δημοσίου.
Επίσης, προβλέπεται η ένταξη αρρύθμιστων ειδικοτήτων θεάτρου, χορού και κινηματογράφου και η ισότιμη μισθολογική αντιμετώπιση όλων των αποφοίτων δραματικών σχολών και σχολών χορού, ανεξαρτήτως του έτους αποφοίτησης.
Την κυβερνητική ρύθμιση αναμένεται να εξετάσει την ερχόμενη Τρίτη το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

«Το κεντρικό δίλημμα των επικείμενων εκλογών είναι αν θα πάμε μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω», επανέλαβε απόψε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ στο Μόναχο.
Τόνισε εκ νέου ότι η πρώτη κάλπη είναι αυτή που θα δώσει το μήνυμα της ισχυρής και της αυτοδύναμης ΝΔ, ενώ στηλίτευσε τη σημερινή εικόνα του Αλέξη Τσίπρα πάνω σ΄ ένα τρακτέρ λέγοντας: όπως ακριβώς δέκα χρόνια πριν. Δεν άλλαξε τίποτα, ίδιος και απαράλλαχτος ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς τον βαθμό κοροϊδίας προς τον ελληνικό λαό».
Νωρίτερα στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου συναντήθηκε με διακομματική αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών και επισήμανε της ταθερή στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία. Συζητήθηκε επίσης το μεταναστευτικό και ο ρόλος της Ελλάδας στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αναδειχθεί νικητής από τις πρώτες εκλογές, γεγονός που θα του επιτρέψει να σχηματίσει κυβέρνηση, εξέφρασε απόψε από την Καρδίτσα ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Η κυβέρνηση της ανισότητας, του παρακράτους, της ακρίβειας, της διασπάθισης του δημόσιου πλούτου, θα θερίσει με την ψήφο του λαού ό,τι έσπειρε και σπέρνει με την πολιτική της», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «μπροστά στον πανικό του», «επιχειρεί να εκβιάσει και να υπονομεύσει ακόμα και την εκλογική διαδικασία».

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, μετά από μάχη με τον καρκίνο.
Πολιτικός, πανεπιστημιακός και γιατρός, ο Μωυσής Ελισάφ γεννήθηκε το 1954 στα Ιωάννινα. Οι γονείς του ήταν επιζώντες του Ολοκαυτώματος, οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τη συγκέντρωση κατά την οποία οι περισσότεροι Εβραίοι των Ιωαννίνων εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς.
Τα συλλυπητήρια της εξέφρασε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.
Ο θάνατος του Μωυσή Ελισάφ αφήνει την πόλη των Ιωαννίνων πιο φτωχή, τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα ΣΑκελλαροπούλου.
Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή στη μία μετά το μεσημέρι στην Ιερά Συναγωγή Ιωαννίνων.
Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές υπέρ της Ιεράς Συναγωγής.

Έφεση επί της απόφασης παράτασης για δύο ακόμη μήνες της προφυλάκισης της Εύας Καϊλή κατέθεσε ο δικηγόρος της, Σβεν Μαρί.

Άγνωστη μέχρι στιγμής η αιτία θανάτου του 2,5 ετών κοριτσιού στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με τη διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, Λήδα Κοβάτση η νεκροψία νεκροτομή δεν αποκάλυψε την αιτία θανάτου. Φως στα αίτια θανάτου θα ρίξουν οι ιστολογικές εξετάσεις ενώ προκαταρκτική έρευνα για το δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» ζήτησε και ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Είκοσι τόνους ανθρωπιστικού υλικού στη βορειοδυτική Συρία αποστέλλει αύριο ο Ερυθρός Σταυρός. Εν τω μεταξύ, έντεκα ημέρες μετά από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε Τουρκία και Συρία, ένας άνδρας διασώθηκε μέσα από τα ερείπια ενός κτιρίου που κατέρρευσε στη νότια επαρχία Χατάι. Περισσότεροι από 43.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις δυο χώρες.

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση που αποδίδεται στο αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, στην κεντρική Συρία.
Η τζιχαντιστική οργάνωση έχει πολλαπλασιάσει τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις της, μολονότι έχει χάσει τα προπύργιά της στη Συρία και παρά τα πλήγματα που δέχεται από τον διεθνή αντιτζιχαντιστικό συνασπισμό, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
Μεταξύ των νεκρών είναι και επτά στρατιωτικοί.

Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε έξι ανθρώπους στην κοινότητα Αρκαμπάτλα του Μισισίπι, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ένας ύποπτος έχει συλληφθεί. Άγνωστο προς το παρόν το κίνητρο του δράστη.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 87-80 του Κολοσσού Ρόδου και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, όπου αύριο θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Στον άλλον ημιτελικό θα παίξουν ΑΕΚ- Περιστέρι.

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει ο Μαρσέλο από τον Ολυμπιακό με τις δύο πλευρές να βρίσκονται σε διαδικασία λύσης του συμβολαίου.
Ο 34χρονος Βραζιλιάνος μπακ έχει συμβόλαιο με τους πρωταθλητές μέχρι το καλοκαίρι με οψιόν για έναν ακόμα χρόνο, αλλά αποχωρεί άμεσα από τους «ερυθρόλευκους».

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το πρωί.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
10 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα