back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Νέα ανθρωπιστική βοήθεια 50 τόνων από την Ελλάδα στην Τουρκία

Διαβάστε επίσης

Αναχώρησε σήμερα από το λιμάνι της Πάτρας για το Πεντίκ (Pendik) στην Κωνσταντινούπολη, μία ακόμα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

Η αποστολή της νέας ανθρωπιστικής βοήθειας που περιλαμβάνει 4 εμπορευματοκιβώτια που μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης όγκου 50 τόνων τα οποία έχουν ζητήσει, κατά προτεραιότητα, οι τουρκικές αρχές, είναι σε εξέλιξη, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Τα είδη συγκεντρώθηκαν από δήμους όλης της Ελλάδας και το «Όλοι μαζί μπορούμε» και η μεταφορά τους στο λιμάνι της Πάτρας οργανώθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) υπό τον συντονισμό του υπουργείου Εξωτερικών.

Άλλη μια αποστολή ανθρωπιστικού υλικού για τον λαό της Τουρκίας που οργάνωσε το ΠΑΜΕ ξεκίνησε σήμερα από την Αθήνα με νταλίκες. Τις νταλίκες θα συνοδεύσει αντιπροσωπεία των συνδικάτων της χώρας μας για να εκφράσει την αλληλεγγύη των εργαζομένων, της νεολαίας και συνολικά του λαού μας στον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό και να παραδώσει τους πάνω από 100 τόνους ανθρωπιστικό υλικό.

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της κατάστασης στη Συρία γίνεται αντίστοιχη προσπάθεια για να φτάσει ανθρωπιστικό υλικό και στον συριακό λαό, για την ανακούφιση των πληγέντων.

Το ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους και τα συνδικάτα να συνεχίσουν την προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης καθώς θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες και νέες αποστολές ανθρωπιστικού υλικού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα