back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Π. Κόκκαλης: Απόφαση σταθμός το “Fit for 55”, τέλος από το 2035 η πώληση καινούργιων αυτοκινήτων με μηχανές εσωτερικής καύσης

Διαβάστε επίσης

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε νέους στόχους μείωσης των εκπομπών CO2 για τα καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα και τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, στο πλαίσιο του πακέτου “Fit for 55”.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Αθηνά Κορλίρα, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης  επεσήμανε μεταξύ άλλων: «το “Fit for 55” δεν είναι μια νομοθεσία, είναι 14 νομοθετικά κείμενα. Είναι τα εφαρμοστικά κείμενα που θα ικανοποιήσουν την απόφαση της ΕΕ να πάμε σε μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη το 2050 και άρα να έχουμε μειώσει κατά τουλάχιστον 55% ,το 2030, τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από όλους τους τομείς» και επισήμανε. «Η απόφαση που ελήφθη είναι απόφαση σταθμός καθώς από το 2035 και μετά απαγορεύεται η πώληση καινούργιων αυτοκινήτων με μηχανές εσωτερικής καύσης. Αυτό σημαίνει ότι οι βιομηχανίες αυτοκινήτων δεν θα παράγουν και αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την αγορά και προς την βιομηχανία για να ξεκινήσει από τώρα να είναι έτοιμη να μην παράγει αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης».

Αναφορικά με τη δράση ισραηλινής ομάδας η οποία κατορθώνει να επηρεάζει τα εκλογικά αποτελέσματα σε 33 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, χρησιμοποιώντας μεθόδους hacking, παραπληροφόρησης, διασποράς ψευδών ειδήσεων στα social media και παραποίησης στοιχείων, ο Κ. Κόκκαλης τόνισε: «Θα πρέπει να απασχολήσει το Ευρωκοινοβούλιο. Μάλιστα η αποκάλυψη ότι αυτή η ομάδα δρούσε και στην χώρα μας  θα έπρεπε να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας και να έχουν κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες από τον Εισαγγελέα. Βέβαια στην Ελλάδα δεν έχει κινηθεί ο εισαγγελέας ούτε εναντίον κατά των κυρίων Μπίτσιου, Λαυράνου και Δημητριάδη. Αντιστρόφως όλο αυτό χρησιμοποιήθηκε ώς μια ευκαιρία για να πει ο κ. Μητσοτάκης πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών, δεν έχουμε τέτοια πρόθεση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα