back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

B. Κικίλιας: Η νησιωτικότητα στρατηγικό πλεονέκτημα της Ελλάδας και στον βιώσιμο τουρισμό – Αύξηση 20% στην τουριστική κίνηση φέτος

Διαβάστε επίσης

“Η νησιωτικότητα αποτελεί στρατηγικό πλεονέκτημα της Ελλάδας και στον βιώσιμο τουρισμό” δήλωσε χθες από τη Ρόδο ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση «The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination- Strategy & Implementation Plan».

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον όμιλο TUI παρουσιάστηκε η στρατηγική και το σχέδιο υλοποίησης της παγκόσμιας πρωτοβουλίας μετασχηματισμού του νησιού σε βιώσιμο τουριστικό προορισμό.

«Η ναυαρχίδα του τουρισμού είναι η Ρόδος και οφείλουμε να την κάνουμε πιο βιώσιμο προορισμό», είπε ο υπουργός Τουρισμού και συμπλήρωσε ότι από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που περιλαμβάνει 26 δράσεις μπορούν να επωφεληθούν όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η ισχυρή οικονομία της χώρας είναι ο τουρισμός και ανέφερε ότι φέτος θα έχουμε 20% αύξηση στην τουριστική κίνηση καθώς και επιμήκυνση της σεζόν.

“Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πετύχει το πρόγραμμα αυτό, τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι με την υλοποίηση του ανοίγεται ένας νέος δρόμος και ότι ο ίδιος θα είναι στρατιώτης στην προσπάθεια αυτή”.

Πρόκειται για μια εμβληματική πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να φέρει το νησί στη νέα εποχή, όπως επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ιστορική στιγμή και ότι με την υλοποίηση του, η Ρόδος θα είναι ο πρώτος βιώσιμος προορισμός στον κόσμο.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου TUI και πρόεδρος του ιδρύματος TUI Care Foundation o Thomas Ellerbeck.

Tο The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination είναι μια δημιουργική συνεργασία του Ομίλου TUI και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που φέρνει κοντά τους βασικούς φορείς και την τοπική κοινωνία σε έναν προορισμό, οι οποίοι θα συνδημιουργήσουν λύσεις που ουσιαστικά διαμορφώνουν και σχεδιάζουν ένα Ολιστικό Βιώσιμο Επιχειρηματικό Μοντέλο για τους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα