back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Αγίου Κωνσταντίνου, από το ύψος της Ομόνοιας, στο κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας εκδήλωσης διαμαρτυρίας των ηθοποιών έξω από το Εθνικό θέατρο.  

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο  στο κέντρο της Αθήνας για την ασφαλή διεξαγωγή του 8ου Lycabettus Run. Aπό τις 9.30 το πρωί και από τους δρόμους που θα διέρχονται οι δρομείς, θα διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων ενώ καθ όλο το μήκος της διαδρομής θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας, 3w athina984.gr  

 Στα Ιωάννινα μεταβαίνει αύριο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του Δημάρχου της πόλης, Μωυσή Ελισάφ. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στη μία μετά το μεσημέρι, από την Ιερά Συναγωγή Ιωαννίνων. 

 110 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας, μεταξύ τους 20.000 κουβέρτες, 7,5 τόνοι φάρμακα, πέντε τόνοι ιατρικό υλικό,  πάνες για μωρά και είδη προσωπικής καθαριότητας μεταφέρονται αύριο με 50 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής στην Τουρκία. Η μεγαλύτερη έως τώρα ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους γείτονες συγκεντρώθηκε με την συνδρομή της Περιφέρειας και των Δήμων της Αττικής, του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας και του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.. 

Η αναχώρηση της αποστολής έχει προγραμματιστεί για τις 10 αύριο το πρωί από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του Τούρκου Πρέσβη και του Γενικού Προξένου της Τουρκίας στην Αθήνα, εκπροσώπων του Υπουργείου Εξωτερικών και του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. 

Τουρκία και Συρία θρηνούν μέχρι στιγμής περισσότερους από 46.400 νεκρούς από τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, χιλιάδες ακόμη παραμένουν θαμμένοι στα συντρίμμια, ενώ σε συνθήκες εξαθλίωσης, χωρίς ρεύμα, νερό, θέρμανση, ζεστά ρούχα και επαρκή σίτιση διαβιούν εκατομμύρια κατοίκων στις σεισμόπληκτες περιοχές. Νέα σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίετρα στην Κεντρική Τουρκία, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο. 

‘’Μοναδική διαφορά μας με τη γείτονα Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ… στο πλαίσιο της πιστής τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας… όπως έπραξε η χώρα μας με την Ιταλία, την Αίγυπτο και την Αλβανία’’ επισημαίνουν διπλωματικοί κύκλοι της Αθήνας, καλωσορίζοντας ωστόσο την αλλαγή ρητορικής της Άγκυρας. 

Νωρίτερα με δηλώσεις του ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι «πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση των διμερών σχέσεων και να μην περιμένουμε άλλη καταστροφή για να δουλέψουμε μαζί». Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξάλλου, ευχαρίστησε με τα θερμότερα λόγια την Ελλάδα για την άμεση στήριξη και αλληλεγγύη τις δραματικές ώρες μετά τον φονικό σεισμό που ισοπέδωσε 11 τουρκικές επαρχίες, ενώ επεσήμανε ότι ο Νίκος Δένδιας – τον οποίο αποκάλεσε ‘’φίλο’’- ήταν ο πρώτος υπουργός εξωτερικών που επισκέφθηκε τις σεισμόπληκτες περιοχές.  

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο εν όψη των επικείμενων εκλογών. Το δίλλημα είναι ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω’’ είπε από το Μόναχο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

‘’Η λαϊκή ετυμηγορία θα δώσει κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή υποστήριξε από την Καρδίτσα ο Αλέξης Τσίπρας.  

Αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινώσει το 76% των ψηφοδελτίων που ‘’κλείδωσαν’’ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. ‘’Μόνη έγνοια του κ. Τσίπρα είναι οι εκλογές, γιατί από αυτές θα κριθεί το αν μετά από 15 και πλέον χρόνια θα συνεχίσει να προεδρεύει του ΣΥΡΙΖΑ’’ σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου .  

‘’Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε δυναμικά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.. η δύναμη αυτού του κινήματος είναι ο απλός ελληνικός λαός» ανέφερε μεταξύ άλλων από την Δράμα ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

‘’Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι αν θα είναι δυνατό ΚΚΕ για να κάνει δύσκολη τη ζωή στους κυβερνώντες και ευκολότερη τη ζωή του λαού’’ είπε μεταξύ άλλων από το Γαλάτσι, ο ΓΓ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους μικρούς καρναβαλιστές απευθύνει ο Δήμος Αθηναίων σε μια λαμπερή γεμάτη κέφι, μουσική και πολλές εκπλήξεις αποκριάτικη γιορτή.. Στο Ζάππειο από τις 11 το πρωί μέχρι της δύο και μισή μετά το μεσημέρι, με Face-painting, ζογκλέρ, μάγους και φαντασμαγορικά show, και πολλές εκπλήξεις υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου,  

Αναλυτικά και οι 67 αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου σε 55 γειτονιές της Αθήνας Δήμου Αθηναίων και στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina9.84.gr 

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ  

Παναθηναϊκός- Βόλος 2-0  

Αστέρας Τρίπολης- ΠΑΣ Γιάννινα: 1 – 1 

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του κυπέλλου στο μπάσκετ  

Στον άλλον ημιτελικό, η ΑΕΚ αποκλείστηκε από το Περιστέρι.  

ΚΑΙΡΟΣ  

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα