back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Eιδική μισθολογική κλίμακα καλλιτεχνικού έργου, με 19 διαβαθμίσεις και βασικό μισθό 1.037 ευρώ, προβλέπει μεταξύ άλλων σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα αιτήματα των καλλιτεχνών του δημοσίου.
Επίσης, προβλέπεται η ένταξη αρρύθμιστων ειδικοτήτων θεάτρου, χορού και κινηματογράφου και η ισότιμη μισθολογική αντιμετώπιση όλων των αποφοίτων δραματικών σχολών και σχολών χορού, ανεξαρτήτως του έτους αποφοίτησης.
Την κυβερνητική ρύθμιση αναμένεται να εξετάσει την ερχόμενη Τρίτη το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

«Σήμερα όλος ο κόσμος του Πολιτισμού περίμενε την νομοθετική ρύθμιση που είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός. Αντ’ αυτής βγήκε ένα δελτίο τύπου με ασαφές περιεχόμενο», σχολίασε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει να εμπαίζει τους καλλιτέχνες.

«Η Ελλάδα σήμερα μετράει, είναι μία ισχυρή περιφερειακή δύναμη, συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις στην Ευρώπη, παύει να είναι πια ουραγός των εξελίξεων και είναι ένας αξιόπιστος συνομιλητής όλων όσοι θέλουν να επιλύσουν κρίσιμα ζητήματα τα οποία αφορούν τη γειτονιά μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απόψε σε εκδήλωση της ΝΔ στο Μόναχο.
Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ” είναι πάρα πολύ δύσκολο μαθηματικά να προκύψει κυβέρνηση από την απλή αναλογική”, επανέλαβε ωστόσο ότι “η πρώτη κάλπη θα είναι αυτή που θα στείλει το μήνυμα της ισχυρής και αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας, για να επικυρωθεί μετά στη δεύτερη κάλπη και να πετύχουμε την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία που οδηγεί τελικά σε αυτοδύναμη Ελλάδα”..

Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αναδειχθεί νικητής από τις πρώτες εκλογές, γεγονός που θα του επιτρέψει να σχηματίσει κυβέρνηση, εξέφρασε απόψε από την Καρδίτσα ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Η κυβέρνηση της ανισότητας, του παρακράτους, της ακρίβειας, της διασπάθισης του δημόσιου πλούτου, θα θερίσει με την ψήφο του λαού ό,τι έσπειρε και σπέρνει με την πολιτική της», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «μπροστά στον πανικό του», «επιχειρεί να εκβιάσει και να υπονομεύσει ακόμα και την εκλογική διαδικασία».

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, μετά από μάχη με τον καρκίνο.
Πολιτικός, πανεπιστημιακός και γιατρός, ο Μωυσής Ελισάφ γεννήθηκε το 1954 στα Ιωάννινα. Οι γονείς του ήταν επιζώντες του Ολοκαυτώματος, οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τη συγκέντρωση κατά την οποία οι περισσότεροι Εβραίοι των Ιωαννίνων εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς.
Τα συλλυπητήρια της εξέφρασε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.
Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή στη μία μετά το μεσημέρι στην Ιερά Συναγωγή Ιωαννίνων.
Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές υπέρ της Ιεράς Συναγωγής.

Έφεση επί της απόφασης παράτασης για δύο ακόμη μήνες της προφυλάκισης της Εύας Καϊλή κατέθεσε ο δικηγόρος της, Σβεν Μαρί. Ο Βέλγος συνήγορός της ζητεί κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι φερόμενο ως «εγκέφαλο» του σκανδάλου διαφθοράς Qatargate.

Δριμύ «κατηγορώ» εναντίον της Ρωσίας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν τονίζοντας ότι η επιθετικότητα της στην Ουκρανία «πρέπει να αποτύχει» και λέγοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν στέρησε από τη χώρα του το γόητρο που είχε υποσχεθεί ότι θα της απέδιδε, μετά την πτώση της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.
Μιλώντας στη Σύνοδο του Μονάχου για την Ασφάλεια, μία εβδομάδα πριν από την πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής, ο κ. Μακρόν δήλωσε ότι η Ρωσία δεν μπορεί και δεν πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο και η ρωσική επιθετικότητα πρέπει να αποτύχει, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα διακυβευτεί η ευρωπαϊκή ασφάλεια και γενικότερα η παγκόσμια σταθερότητα».

Διήμερη επίσκεψη στη Βαρσοβία θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αναμένεται να μιλήσει τηλεφωνικά με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας. Θέλει «να στείλει ένα μήνυμα στον Πούτιν και τον ρωσικό λαό», είπε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι.

Άγνωστη μέχρι στιγμής η αιτία θανάτου του 2,5 ετών κοριτσιού στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με τη διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, Λήδα Κοβάτση η νεκροψία νεκροτομή δεν αποκάλυψε την αιτία θανάτου. Φως θα ρίξουν οι ιστολογικές εξετάσεις ενώ προκαταρκτική έρευνα για το δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» ζήτησε και ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Είκοσι τόνους ανθρωπιστικού υλικού στη βορειοδυτική Συρία αποστέλλει σήμερα ο Ερυθρός Σταυρός. Εν τω μεταξύ, έντεκα ημέρες μετά από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε Τουρκία και Συρία, ένας άνδρας διασώθηκε μέσα από τα ερείπια ενός κτιρίου που κατέρρευσε στη νότια επαρχία Χατάι. Περισσότεροι από 43.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις δυο χώρες.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Final 8, και σήμερα θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για μία θέση στον μεγάλο τελικό.
Στον άλλον ημιτελικό θα παίξουν ΑΕΚ- Περιστέρι.

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει ο Μαρσέλο από τον Ολυμπιακό με τις δύο πλευρές να βρίσκονται σε διαδικασία λύσης του συμβολαίου.
Ο 34χρονος Βραζιλιάνος μπακ έχει συμβόλαιο με τους πρωταθλητές μέχρι το καλοκαίρι με οψιόν για έναν ακόμα χρόνο, αλλά αποχωρεί άμεσα από τους «ερυθρόλευκους».

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος, σήμερα ο καιρός στην Αττική λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το πρωί.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
9 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα