back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Σε 40 κτίρια στις επαρχίες Καχραμαν-μαράς και Χατάι, περιορίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων, καθώς η Άγκυρα, 14 μέρες μετά το φονικό σεισμό που ισοπέδωσε 11 επαρχίες της χώρας, ανακοίνωσε τη λήξη των επιχειρήσεων διάσωσης.

Περισσότεροι από 40.500 νεκροί, χιλιάδες αγνοούμενοι, ανυπολόγιστες ζημιές σε δημόσια δίκτυα και υποδομές, επιχειρήσεις και ιδιωτικές περιουσίες, τεραστίων διαστάσεων ανθρωπιστική κρίση είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της ανείπωτης τραγωδίας, ενώ σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς στα 100 δις δολάρια αναμένεται να ανέλθει το κόστος αποκατάστασης των καταστροφών.

Υπό αυτές τις συνθήκες, τη χορήγηση επιπρόσθετης αμερικανικής βοήθειας 100 εκατομμυρίων δολαρίων -πέραν των 85 εκατομμυρίων που έχουν ήδη αποδεσμευτεί – ανακοίνωσε ο Υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος νωρίτερα σήμερα – συνοδευόμενος από τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου – πέταξε με ελικόπτερο πάνω τις σεισμόπληκτες επαρχίες. Ο Άντονι Μπλίνκεν κατά τη συνάντηση που θα έχει στην Άγκυρα με τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, αναμένεται να θέσει εκ νέου το ζήτημα της άρσης του τουρκικού βέτο για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Αύριο ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μεταβαίνει στην Αθήνα, ενώ στις επτά και μισή το απόγευμα θα γίνει δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου, από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.Εσωκομματική γκρίνια στην Κουμουνδούρου, με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη και αφορμή την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός και προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος με οργίλη ανάρτησή του στο διαδίκτυο θέτει εν αμφιβόλω και την δική του υποψηφιότητά του εάν δεν διορθωθεί το ‘’λάθος’’ -όπως το χαρακτηρίζει – της μη παρουσίας του ονόματος του Μιχάλη Χαιρετάκη, στο ψηφοδέλτιο Χανίων! «Όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά» απάντησε η Κουμουνδούρου, αναγκάζοντας τον Παύλο Πολάκη σε αναδίπλωση. Σε άλλες ειδήσεις

Το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Τοποθεσίας για το 2022 απέσπασε η εξωτική παραλία στη Χιλιαδού της Εύβοιας, εκεί όπου, εν μέσω πανδημίας, έγιναν τα γυρίσματα της πολυβραβευμένης ταινίας «Το τρίγωνο της θλίψης», του Σουηδού Ρούμπεν Έστλουντ.

Το «Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο» το γερμανικό remake της κλασσικής αντιπολεμικής ταινίας που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Έριχ Μαρία Ρεμάρκ και αναφέρεται στη φρίκη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι υποψήφια συνολικά για 14 βραβεία BAFTA, από τα οποία απέσπασε ήδη δύο, αυτά του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου και της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Σε νοσοκομείο του Μεξικού εισήχθη εσπευσμένα ο δημοφιλής ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκιρ, καθώς διαγνώσθηκε με συμπτώματα πνευμονίας.

Στα τοπικά νέα

Αναβίωση εθίμων, μουσικές και δρώμενα θα δίνουν έως τις 27 Φεβρουαρίου τον ρυθμό του καρναβαλιού σε κάθε γειτονιά της πόλης, με τη σφραγίδα και την επιμέλεια του Δήμου Αθηναίων.

«Οι Απόκριες είναι για τα παιδιά! Αλλά και μια ευκαιρία για όλους εμάς να κρατήσουμε επαφή με την παιδικότητα και την αθωότητά μας. Και του χρόνου να είμαστε όλες και όλοι καλά”! ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την φαντασμαγορική, γεμάτη εκπλήξεις καρναβαλική γιορτή το στο Ζάππειο

Στην αθλητική επικαιρότητα 

Ο Αλέξανδρος Γκιννής είναι ο πρώτος Έλληνας που κερδίζει μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλπικού σκι. Τερμάτισε δεύτεροςστην τεχνική κατάβαση στη διοργάνωση του Κουρσεβέλ της Γαλλίας. ‘’Κέρδισε τον θαυμασμό όλων μας και μας γέμισε υπερηφάνεια’’ ανέφερε μεταξύ άλλων στο συγχαρητήριο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακόμη ένα μετάλλιο πρόσθεσε στη συλλογή της η Άννα Κορακάκη. Κατέκτησε το χάλκινο στα 10 μέτρα αεροβόλο, στο παγκόσμιο κύπελλο Αιγύπτου.

Για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ:

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: 2 – 0 στην παράταση

Παναιτωλικός – Ιωνικός: 1 – 0

Λαμία – Ολυμπιακός 0-3

Ο Ολυμπιακός με 85-57 επικράτησε της ομάδας του Περιστερίου και κατέκτησε το 2ο συνεχόμενο και 11ο στην ιστορία του κύπελλο μπάσκετ Ανδρών Ελλάδας.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 13,4 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα