back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στην Τουρκία, μετά από τις τρεις νέες σεισμικές δονήσεις 6,4, 5,8 και 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκαν το απόγευμα, έπληξαν πάλι την περιοχή του Χατάι δυο εβδομάδες μετά το μεγάλο σεισμό με τους 47.000 νεκρούς. Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου είπαν ότι οι δονήσεις έγιναν επίσης αισθητές στο Χαλέπι, στη βορειοδυτική Συρία, όπου πανικόβλητοι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους στον δρόμο. Ένας φωτορεπόρτερ είπε ότι είδε να πέφτουν τοίχοι κτιρίων τα οποία είχαν υποστεί ζημιές από τον μεγάλο σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

Δέκα κοντέινερ με περισσότερους από 100 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια αναχωρούν αύριο, από το λιμάνι της Πάτρας για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι καταστροφικοί σεισμοί στην Τουρκία, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών και του πρωθυπουργού. οι κ.κ. Μπλίνκεν και Μητσοτάκης συμφώνησαν στη σημασία της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει ότι σταθερή θέση της χώρας μας και γνώμονας της πολιτικής της ήταν και παραμένει η ειρηνική επίλυση των διαφορών και οι σχέσεις καλής γειτονίας με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ εξέφρασε στον πρωθυπουργό την εκτίμησή του για τη στήριξη χωρίς αστερίσκους που παρείχε η Ελλάδα στην Ουκρανία από την πρώτη στιγμή και υπογράμμισε τον ρόλο της χώρας μας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Κατά τις συνομιλίες επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδό των σχέσεων των δυο χωρών ενόψει και της έναρξης αύριο του Δ’ Γύρου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ.

Σε εξέλιξη συναυλία αλληλεγγύης προς τους καλλιτέχνες, έξω από το ΡΕΞ.
Χθες το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών απέρριψε την ΚΥΑ της κυβέρνησης για το μισθολογικό των καλλιτεχνών και καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση, αύριο, στις 5:30 το απόγευμα, στο ΑΚΡΟΠΟΛ – εξετάζεται το ενδεχόμενο νέας 48ωρης απεργίας. “Ο εμπαιγμός των καλλιτεχνών από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον κ. Μητσοτάκη συνεχίζεται”, αναφέρει σε δήλωση της η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, τονίζοντας ότι “η ΚΥΑ χρησιμοποιήθηκε ως καθρεφτάκι για ιθαγενείς”.

Ανησυχία προκαλεί στη χώρα μας ο πρώτος θάνατος ενός 6χρονου κοριτσιού από στρεπτόκοκκο Α, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, καθώς στην Ευρώπη παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν υποδεικνύουν ότι υπάρχει ανησυχία για τη δημόσια υγεία της χώρας.

Έφεση κατά της απόφασης της Διοικητικής Δικαιοσύνης που όρισε ποσό αποζημίωσης ύψους 300 χιλιάδες ευρώ σε πέντε συγγενείς 77χρονης που κάηκε στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι ως αποζημίωση για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν από λάθη και παραλείψεις υπηρεσιών του κράτους, άσκησε το Δημόσιο. Επαναλαμβάνει τη θέση του ότι τα θύματα έχουν ποσοστό συνυπαιτιότητας λόγω της μη πληροφόρησής τους από τα ΜΜΕ ή από το διαδίκτυο για το πως να αυτοπροστατευθούν και παράλληλα θέτει εκ νέου και το ζήτημα της αυθαίρετης δόμησης στην περιοχή.

Ανοίγει από αύριο, η πλατφόρμα αιτήσεων για την κάρτα αγορών. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου δικαιούχοι είναι περίπου το 85% των ελληνικών νοικοκυριών, ενώ η ενίσχυση ανέρχεται στο 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους στα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων. Επίσης, από την Τετάρτη διευρύνεται με νέα προϊόντα το «καλάθι του νοικοκυριού» και μπαίνει σε εφαρμογή το «καλάθι της Σαρακοστής».

Στην Πολωνία έφτασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος νωρίτερα σήμερα, επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά το Κίεβο, ενόψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, διαβεβαιώνοντας τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η χώρα του θα έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ «για όσο χρειαστεί».

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού αποτελεί ο Ντέγιαν Ράντονιτς, ο οποίος δέχθηκε να πάρει ως αποζημίωση τα χρήματα των φετινών αποδοχών και το 50% της επόμενης σεζόν.

Σε αναμετρήσεις για την 23η αγωνιστική ο Ατρόμητος κέρδισε 1-0 τον Λεβαδειακό, και ο Άρης 3-0 τον ΟΦΗ στην Κρήτη

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
13 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα