back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιαπωνία: Ζητάει σύγκληση του Σ.Α. του ΟΗΕ για την προκλητικότητα της Βόρειας Κορέας

Διαβάστε επίσης

Η ιαπωνική κυβέρνηση θα ζητήσει έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών μετά τις νέες εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα.

Νωρίτερα, ο νοτιοκορεάτικος στρατός ανακοίνωσε πως η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς (SRBMs) προς την ανατολική θάλασσα, ή θάλασσα της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στο Τόκιο, κατέπεσαν στη θάλασσα, εκτός ιαπωνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ), και δεν αναφέρθηκαν ζημιές ούτε σε κάποιο αεροσκάφος ούτε σε κάποιο πλοίο.

Το Σάββατο, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο που κατά την ίδια ήταν διηπειρωτικός (ICBM) και θεωρητικά έχει τη δυνατότητα να πλήξει οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας των ΗΠΑ.

Αντιδρώντας, οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα διεξήγαγαν αεροπορικά γυμνάσια.

Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο παραμένει εξαιρετικά τεταμένη, εν μέσω αλλεπάλληλων οπλικών δοκιμών από τη Βόρεια Κορέα και της εντατικοποίησης των κοινών γυμνασίων του αμερικανικού και του νοτιοκορεατικού στρατού που αναμένεται το προσεχές διάστημα.

Σεούλ και Ουάσιγκτον προειδοποιούν εξάλλου από πέρυσι πως η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα