back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Β. Κόκκαλης: Διασχίζουμε την Τουρκία με τις ελληνικές σημαίες, μας κάνουν το σήμα της νίκης και μας ευχαριστούν

Διαβάστε επίσης

Στη Ραιδεστό, όπου βρίσκονται οι αποθήκες συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους έφτασαν τα 50 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής τα οποία το πρωί πέρασαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους, μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικό υλικό για τους πληγέντες.

‘Όπως είπε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου ο επικεφαλής αυτής της αποστολής, Αντιπεριφερειάρχης Αττικής πολιτικής προστασίας Βασίλης Κόκκαλης, «η ανθρωπιστική βοήθεια ξεπερνάει τους 110 τόνους. Πρόκειται για 7,5 τόνους φάρμακα, 5 τόνους ιατρικό υλικό, περισσότερες από 20.000 κουβέρτες, πάνες για τα μωρά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης».

Περιγράφοντας το πέρασμά τους στην Τουρκία ο κ. Κόκκαλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το πιο συγκινητικό από όλα είναι η υποδοχή. Βρισκόμαστε μέσα στη Τουρκία, τη διασχίζουμε με τις ελληνικές σημαίες και οι τούρκοι που βρίσκονται στους δρόμους, μας κάνουν το σήμα της νίκης και μας ευχαριστούν».

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής σημείωσε ότι αφού ξεφορτώσουν τα πράγματα, θα τα ταξινομήσουν και στη συνέχεια θα σταλούν στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ενώ στην Ελλάδα οι εθελοντές συνεχίζουν την κατηγοριοποίηση και τη διαλογή του προσφερόμενου από τους πολίτες υλικού, προκειμένου να οργανωθεί και δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα