back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Οι εκλογές «δεν θα αργήσουν και πολύ», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το απόγευμα σε συγκέντρωση πολιτών στο Περιστέρι όπου γνωστοποίησε ότι θα είναι υποψήφιος στον Δυτικό τομέα της Αθήνας, αλλά και πως η πρώτη μεγάλη συγκέντρωση της ΝΔ με το που θα ανακοινωθούν οι εκλογές θα γίνει στη Δυτική Αθήνα.
Επανέλαβε επίσης ότι το κεντρικό ζητούμενο της επόμενης τετραετίας θα είναι να αυξήσουμε τους μισθούς σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα”.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της πλατφόρμας του «Market Pass» καλώντας τους πολίτες να κάνουν αίτηση, ενώ επανέλαβε ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί και τρίτη φορά, την 1η Απριλίου.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το κεντρικό δίλημμα των εκλογών είναι «δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε πίσω, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά».

«Η Δημοκρατία στάθηκε πολύ ισχυρή απέναντι στον Πούτιν», υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Πολωνία, μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στην Ουκρανία. Λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος ανακοίνωσε την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στη διμερή συνθήκη ελέγχου των πυρηνικών όπλων New Start, τόνισε ότι «το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότερο από ποτέ», αναφέροντας ότι «η Ουκρανία δεν πρόκειται ποτέ να αποτελέσει πεδίο νίκης για τη Ρωσία».
«Οι αυτοκράτορες καταλαβαίνουν μόνο μία λέξη: Όχι. Δεν θα πάρεις τη χώρα μου. Όχι, δεν θα πάρεις την ελευθερία μου. Όχι, δεν θα πάρεις το μέλλον μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν απευθυνόμενος στον Ρώσο ομόλογο του.

«Η Ρωσία θα συνεχίσει να τηρεί τα όρια στον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών που μπορεί να αναπτύξει, σε συμφωνία με τη συνθήκη, παρά την απόφαση Πούτιν να αναστείλει τη συμμετοχή της Μόσχας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, λέγοντας ότι κύριος στόχος της Ρωσίας είναι να διασφαλισθεί ότι θα συνεχίσει να τηρείται η πυρηνική ισορροπία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ένας κόσμος χωρίς έλεγχο πυρηνικών όπλων είναι ένας πολύ πιο επικίνδυνος και ασταθής τονίζουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Αύριο θα συζητηθεί στη Δούμα το νομοσχέδιο για την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στη συνθήκη New START.

Την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ υπογραμμίζει ο Στρατηγικός Διάλογος μεταξύ των δύο χώρων, όπως σημειώνεται σε κοινό ανακοινωθέν μετά τη διεξαγωγή του τέταρτου γύρου του στην Αθήνα, από τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια και Άντονι Μπλίνκεν.
Αναφορικά με τη συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αναδείχθηκε η σημασία του σεβασμού της κυριαρχίας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του δικαίου της θάλασσας, και της ειρηνικής επίλυσης των θαλάσσιων διαφορών και άλλων διαφωνιών μέσω της διπλωματικής οδού.
Οι ΗΠΑ υπογράμμισαν τη γεωστρατηγική σημασία του Λιμένος της Αλεξανδρούπολης, Ειδικότερα στον τομέα της άμυνας, επισημαίνεται πως οι δύο χώρες υπογράμμισαν τις προσπάθειες στρατιωτικού εκσυγχρονισμού της Ελλάδας και προσβλέπουν στη συνέχιση της συνεργασίας για την προμήθεια αμυντικού υλικού, όπως τα F-35, που θα ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία και τις δυνατότητες του ΝΑΤΟ.

«Η Ελλάδα μπορεί να συνεισφέρει στην Ουκρανία αλλά χωρίς αποστολή όπλων και μάλιστα από τα νησιά της, τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονυ Μπλίνκεν. Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως οι ΗΠΑ έχουν κρίσιμο ρόλο να διαδραματίσουν ασκώντας πιέσεις στην Τουρκία για να προχωρήσει ένας ουσιαστικός διάλογος στη βάση του διεθνούς δικαίου με δύο κόκκινες γραμμές – την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και το δικαίωμά της να προασπίζει την εδαφική ακεραιότητα των νησιών της με στρατιωτική παρουσία.

«Η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ οφείλει να λαμβάνει πάντα υπόψη ότι δεν νοούνται ίσες αποστάσεις απέναντι σε μια χώρα που σέβεται το διεθνές δίκαιο, και εκείνη που το καταπατά”, τονίζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. «Η επίσκεψη Μπλίνκεν, στην Ελλάδα σηματοδοτεί την ακόμη πιο ενεργή συμμετοχή της χώρας μας στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή», αναφέρει το ΚΚΕ.

Εικοσιτετράωρη απεργία στα νοσοκομεία της περιφέρειας και στάση εργασίας καθ’ όλη την πρωινή βάρδια στην Αττική, πραγματοποιούν, αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ στην πανελλαδική υγειονομική κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΟΕΔΗΝ. Κινητοποιήσεις και από τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, με αφορμή τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικό εξοπλισμό, ζητώντας την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Κατάμεστο αναμένεται να είναι το γήπεδο Καραϊσκάκη το Σάββατο στην αναμέτρηση Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός καθώς η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ανακοίνωσε πως εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική με αραιές νεφώσεις.
ΟΙ άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα