back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δ. Αναγνωστόπουλος για Market pass: Σήμερα αίτηση για όλα τα ΑΦΜ – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Διαβάστε επίσης

 

Με καταιγιστικούς ρυθμούς συνεχίζεται η συμμετοχή στην πλατφόρμα Market Pass, καθώς είναι πλέον ανοικτή για υποβολή αιτήσεων από όλους έως και τις 15 Μαρτίου, ανεξαρτήτως του λήγοντα αριθμού στο Α.Φ.Μ τους.

Σύμφωνα με στοιχεία από το πρώτο 24ωρο λειτουργίας της, υποβάλλονται 10 αιτήσεις το δευτερόλεπτο, ενώ η πληρωμή για αιτήματα που κατατέθηκαν έως τις 28 Φεβρουαρίου θα γίνει μέχρι τις 3 Μαρτίου.

Σύσταση στους πολίτες να προτιμήσουν την άυλη ψηφιακή κάρτα, ώστε να τους πιστωθεί όλο το ποσό της ενίσχυσης, έκανε μέσω του Αθήνα 984,  ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

«Αν κάποιος επιλέξει την άυλη κάρτα- όπως συστήνουμε στους πολίτες- θα δει να του πιστώνεται το 100% της οικονομικής ενίσχυσης. Εφόσον προτιμηθεί η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, ο δικαιούχος θα πάρει το 80% του ποσού» δήλωσε μεταξύ άλλων στον Γιώργο Αποστολίδη.

Με αυτά τα δεδομένα, όσοι επιλέξουν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας θα λάβουν την ενίσχυση ως εξής:

Στις 3 ή στις 20 Μαρτίου (ανάλογα αν υποβάλουν την αίτηση πριν ή μετά την 28η Φεβρουαρίου) για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.
Στις 3 Απριλίου για τον μήνα Απρίλιο
Στις 3 Μαΐου για τον μήνα Μάιο
Στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο και
Στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο.

Για τους δικαιούχους που επιλέξουν την κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό , η ενίσχυση θα ληφθεί ως εξής:

Στις 3 ή 20 Μαρτίου (ανάλογα αν υποβάλουν την αίτηση πριν ή μετά την 28η Φεβρουαρίου) για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο και
Στις 3 Μαΐου για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι από την ημέρα πίστωσης των ποσών από το υπουργείο Οικονομικών, ενδεχομένως να  χρειαστούν έως και 3 εργάσιμες προκειμένου να φανούν τα χρήματα στους δικαιούχους.

Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων αποτίμησε θετικά την πορεία της προσπάθειας λέγοντας πως «Έχει πάει πολύ καλά και εξελίσσεται ομαλά η διαδικασία στην πλατφόρμα για την κάρτα αγορών . Η υποβολή αίτησης είναι εξαιρετικά απλή διαδικασία. Όλα έχουν αυτοματοποιηθεί και δεν χρειάζονται βεβαιώσεις, έγγραφα ή άλλου είδους δικαιολογητικά».

Αφερόμενος τους  δικαιούχους, ο κ. Αναγνωστόπουλος ττόνισε πως «η πλατφόρμα δείχνει απευθείας ποιος μπορεί να ενταχθεί στην ενίσχυση», ενώ σε ενδεχόμενο λάθους ή αν διαπιστωθεί πρόβλημα μετά την περίοδο των αιτήσεων, διευκρίνισε ότι «υπάρχει δυνατότητα να ανανεωθεί η αίτηση μέχρι τις αρχές Μαΐου, κάτι που ισχύει μόνον για δικαιούχους των χρημάτων, η αίτηση των οποίων δεν έγινε δεκτή».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα