back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

«Θα υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό του ΝΑΤΟ», υποστήριξε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν λίγο πριν αποχωρήσει από την Πολωνία, όπου συναντήθηκε με ηγέτες της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε πως αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνο η Ουκρανία, αλλά η δημοκρατία και η ελευθερία.
Καθησύχασε τους συμμάχους της ανατολικής πτέρυγας του Συμφώνου, μετά την απόσυρση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τον έλεγχο των πυρηνικών New START, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «μεγάλο λάθος».
Στη διακήρυξή τους μετά τη σύνοδο, οι «Εννέα του Βουκουρεστίου» ανέφεραν ότι δεσμεύονται να αυξήσουν τη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στα εδάφη τους ως μέτρο αποτροπής απέναντι στη Μόσχα.

Εν τω μεταξύ, τον επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας, Ουάνγκ Γι, υποδέχθηκε σήμερα στο Κρεμλίνο ο Βλάντιμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι η σινορωσική σχέση “σταθεροποιεί τη διεθνή κατάσταση”. Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Κίνας δεν συζήτησαν το υποτιθέμενο κινεζικό σχέδιο για την επίλυση της σύρραξης στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
«Οι Κινέζοι εταίροι μας μάς ενημέρωσαν για τις απόψεις τους σχετικά με τις βαθύτερες αιτίες της ουκρανικής κρίσης καθώς και για την προσέγγισή τους για μια πολιτική διευθέτηση. Δεν υπήρξε καμία συζήτηση κάποιου ξεχωριστού (ειρηνευτικού) σχεδίου», πρόσθεσε.

Πολλά υποσχόμενη η Ανατολική Μεσόγειος παρά τις προκλήσεις και τους επικίνδυνους ηγέτες σε Τουρκία και Ρωσία, δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που προβλήθηκε στο 1ο Φόρουμ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που διοργανώνει στην Αλεξανδρούπολη το Ολυμπία Φόρουμ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ. Αναφέρθηκε και στον πολύ σημαντικό ρόλο της Αλεξανδρούπολης όσον αφορά την ενέργεια. «Ο ρόλος της Αλεξανδρούπολης ως ενεργειακός κόμβος στην περιοχή είναι πλέον αδιαμφισβήτητος», επιβεβαίωσε, με μήνυμά του στην ίδια εκδήλωση και ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ.

Με τις ψήφους της ΝΔ και της Ελλ.Λύσης «πέρασε» η τροπολογία για τον εξωδικαστικό μηχανισμό που προκάλεσε πολιτική κόντρα. Απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, «παρών» δήλωσε το ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.
Μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι οι απορρίψεις των ρυθμίσεων δανείων από την πλευρά των τραπεζών και των services θα πρέπει να είναι αιτιολογημένες, ενώ στον εξωδικαστικό μηχανισμό θα μπορούν να συμμετέχουν και οφειλέτες με μόνο μία οφειλή σε φορέα του δημοσίου ή τράπεζα, αρκεί αυτή να υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ. Επίσης, μειώνεται από το 5% στο 3% το επιτόκιο των δόσεων για χρέη σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με τη νέα ρύθμιση υπάρχει μεγαλύτερη προστασία σε περισσότερους δανειολήπτες, τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι έως σήμερα έχουν ρυθμιστεί δάνεια που ξεπερνούν τα 35 δις ευρώ. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι γυρνά την πλάτη στην ψήφιση σημαντικών μέτρων υπέρ του πολίτη. «Το πιο σύντομο ανέκδοτο που έχουμε ακούσει ποτέ είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης στηρίζει τους αδύναμους», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό, δεν αλλάζουν ούτε τη φιλοσοφία ούτε τη δομή του», αντέτεινε, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Η λύση στα μεγάλα προβλήματα δεν είναι ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δοκιμάστηκαν και απέτυχαν”, υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.
«Αέρας κοπανιστός τελικά οι δήθεν θετικές αλλαγές του κ. Μητσοτάκη υπέρ των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, καθώς πρόκειται για ρυθμίσεις που διευκολύνουν τράπεζες και funds να εισπράξουν όσο γίνεται περισσότερα», σημειώνει το ΚΚΕ.

«Το ΕΣΥ βγήκε από μια μεγάλη κρίση υποχρηματοδότησης και τα κατάφερε πολύ καλύτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας από άλλες χώρες, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση του Υπουργείου υγείας το οποίο για πρώτη φορά απένειμε τιμητικά βραβεία σε γιατρούς του ΕΣΥ. Δεν θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς τους εργαζόμενους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η Υγεία αποτελεί προτεραιότητα.

Eξώδικο στην εξεταστική επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές PEGA, απέστειλε η Intellexa εταιρεία – προμηθευτής του Predator. Το εξώδικο στάλθηκε προ ημερών και κοινοποιήθηκε στα μέλη της Επιτροπής από τον πρόεδρο της και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γερούν Λένερς.
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Intellexa στο κείμενο του εξωδίκου μιλάει για αμφισβήτηση της νομιμότητας αλλά και του κύρους των ενεργειών της Επιτροπής ενώ επιφυλάσσεται για περαιτέρω νομικές κινήσεις εναντίον της PEGA, ώστε να αντιμετωπιστούν οι «ισχυρισμοί» της Επιτροπής και οι δημόσιες τοποθετήσεις της.

Ένα όχημα που εντοπίστηκε στην περιοχή του Γκύζη φέρεται να είναι αυτό με το οποίο διέφυγαν οι δράστες των πυροβολισμών με ένα νεκρό στην καφετέρια χθες το βράδυ στη Νέα Ιωνία.
Το αυτοκίνητό που είναι κλεμμένο έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Με νέα συγκέντρωση αύριο, στις 12:00 το μεσημέρι, στα Προπύλαια, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι καλλιτέχνες.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα