back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Ζελένσκι προγραμματίζει να παραστεί στη σύνοδο κορυφής του NATO τον Ιούλιο στο Βίλνιους

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προγραμματίζει να συμμετάσχει δια ζώσης στην σύνοδο κορυφής του NATO που θα διεξαχθεί στο Βίλνιους τον Ιούλιο, δήλωσε ο Ουκρανός πρεσβευτής στη Λιθουανία στο τοπικό ειδησεογραφικό δίκτυο BNS.

Ο Ζελένσκι έχει μεταβεί μόνον δύο φορές στο εξωτερικό από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από σχεδόν έναν χρόνο –μία φορά στην Ουάσινγκτον τον Δεκέμβριο και άλλη μία στο Λονδίνο, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες τον Φεβρουάριο.

Στη σύνοδο κορυφής του Βίλνιους στις 11 και 12 Ιουλίου θα παραστούν οι περισσότεροι ηγέτες του NATO, ανακοίνωσε το γραφείο της προεδρίας της Λιθουανίας. Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επισκέφθηκε αιφνιδίως το Κίεβο αυτήν την εβδομάδα.

“Αυτά είναι τα σχέδιά μας”, δήλωσε ο πρεσβευτής Πέτρο Μπέστα σχετικά με την επίσκεψη του Ζελένσκι σε συνέντευξή του στο BNS που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Η Ουκρανία ελπίζει οι μετέχοντες στην σύνοδο κορυφής να συμφωνήσουν “με πολύ σαφή τρόπο ότι μόλις τελειώσει ο πόλεμος, η Ουκρανία θα γίνει μέλος του NATO”, υπογράμμισε ο πρεσβευτής του Κιέβου στη Λιθουανία.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα