back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

A Raisin in the Sun: Προβολή στο πλαίσιο εορτασμού του Black History Month στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τον «Μήνα Αφροαμερικανικής Παράδοσης» (Black History Month), η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τη Mooviereel και το «Petit Plan: Κινηματογράφος για Εφήβους» παρουσιάζουν την κλασική ταινία του Ντάνιελ Πέτρι με τον Σίντνεϊ Πουατιέ, «Ένα Σταφύλι στον Ήλιο/A Raisin in the Sun» (1961). Η ταινία προβάλλεται την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, 19.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στο Σικάγο του 1960 μια οικογένεια Αφροαμερικανών παλεύει για την επιβίωση στριμωγμένη σε ένα φτωχικό διαμέρισμα. Ελπίδα για όλους φαίνεται να είναι μια επιταγή 10.000 δολαρίων που πρόκειται να εισπράξουν από μια ασφαλιστική εταιρεία. Όπως φαίνεται όμως, τα χρήματα αυτά δεν αρκούν για τα διαφορετικά όνειρα που κάνει ο καθένας τους σχετικά με το μέλλον.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Λορέιν Χάνσμπερι, της πρώτης Αφροαμερικανίδας γυναίκας της οποίας έργο παίχτηκε σε παράσταση στο Μπροντγουέι. Οι πρωταγωνιστές, Σίντνεϊ Πουατιέ και Κλόντια ΜακΝιλ, προτάθηκαν για Χρυσή Σφαίρα για τις ερμηνείες τους στην ταινία. Το 2005 η ταινία επιλέχθηκε από το Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ως εξαιρετικής σημασίας «πολιτισμικά, ιστορικά, και αισθητικά».

Την ταινία προλογίζει ο Jerome Kaluta. Ο Jerome Kaluta, είναι τραγουδιστής, μουσικός και ηθοποιός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από το Κονγκό. Η μουσική του συνδυάζει τις Αφροευρωπαϊκές επιρροές του με funk, soul, reggae και disco. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους Γιάννη Κακλέα, Φωκά Ευαγγελινό, Δήμητρα Παπαδοπούλου, κ.α. ενώ έχει συμμετάσχει σε αρκετές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Πρώτος προσωπικός του δίσκος ήταν το AFROGRECO, που αποτελείται από 11 τραγούδια, τραγουδισμένα σε 5 γλώσσες, το οποίο κυκλοφόρησε από το ομώνυμο δισκογραφικό του label.

Ημερομηνία προβολής

28 Φεβρουαρίου 2023, 19:00

Διεύθυνση

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, 10680, Αθήνα

Είσοδος

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες

Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), [email protected], www.hau.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα