back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού διέταξε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα που προηγήθηκε διαπιστώθηκε ότι οφείλει στο δημόσιο από φόρους και λοιπά περί τα 22 εκ ευρώ. Η δέσμευση αποφασίστηκε από την αρχή ενώ παράλληλα διαβιβάστηκε σχετική δικογραφία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα της Αρχής γίνεται λόγος για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας που έκανε συστηματικά ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Μέχρι στιγμής, πλέον του τηλεοπτικού παραγωγού, εμπλέκονται 7 άτομα και περίπου 13 εταιρείες, όπως και οι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών.

Το ενδεχόμενο να υπάρξει τηλεμαχία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα κατά την προεκλογική περίοδο, άφησε ανοικτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ερωτηθείς εάν μετά και την αναφορά του πρωθυπουργού πως οι εκλογές δεν αργούν, πρέπει «να ετοιμαζόμαστε στις 9 Απριλίου», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «ότι λέει ο πρωθυπουργός το εννοεί». Αντί ο κ. Οικονόμου να μιλά αόριστα για “ανοιχτό ενδεχόμενο” ενός debate μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα, να ορίσει σήμερα κιόλας ημερομηνία. Και για εκλογές και για debate απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου. Όπως πρόσθεσε και το 2019 “ανοιχτό ενδεχόμενο” άφηνε και πήγαμε σε εκλογές με τον ίδιο κρυπτόμενο.

Πριν ακόμη προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ επιστρατεύουν σε πηχυαίους τίτλους την τηλεμαχία Μητσοτάκη-Τσίπρα με σκοπό να συντηρήσουν τον τοξικό πολιτικό διάλογο, τον οποίον, εξάλλου, με συνέπεια υπηρέτησαν όλο το προηγούμενο διάστημα σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Με πλειάδα νομοτεχνικών βελτιώσεων ψηφίστηκε από την ολομέλεια το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, για το πόθεν έσχες και την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Επί της αρχής «ναι» στο νομοσχέδιο δήλωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Καταψήφισαν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. «Παρών» δήλωσε το ΜέΡΑ25. Απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Προηγουμένως η ολομέλεια ψήφισε υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Από τους 171 ψηφίσαντες, το αίτημα υπερψήφισαν 157 βουλευτές, 2 καταψήφισαν, ενώ 12 δήλωσαν «παρών». Υπενθυμίζεται ότι από τις ψηφοφορίες της βουλής απέχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο 7,3% έκλεισε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της Eurostat. Στο 8,6% έκλεισε στην Ευρωζώνη και στο 10% σε επίπεδο των 27. Η Ελλάδα εμφανίζει την 6η χαμηλότερη επίδοση εντός της ΕΕ.

Γνωρίζουμε ότι η ακρίβεια ροκανίζει το οικογενειακό εισόδημα και κάνουμε ότι μπορούμε δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον Αθήνα 9,84. Πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε το 100% της ακρίβειας έχουμε όμως δημιουργήσει ανάχωμα με το καλάθι του νοικοκυριού. «Οι αιτήσεις για το marketpass που αφορά 8,5 εκατ. καταναλωτές τρέχουν με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό συμπλήρωσε.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο είχε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για την ονοματοδοσία της Κεντρικής Πλατείας «Βάσος Λυσσαρίδης» στα Λεύκαρα. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Κύπρο όπως έχουν διαμορφωθεί μετά τις εκλογές, για το Κυπριακό, τον ρόλο της Ευρώπης και των Ευρωπαίων σοσιαλιστών αλλά και για τις κοινές δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για να αποτραπεί η λειτουργία του πυρηνικού εργοστασίου στο Άκουγιου.

Δύο ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από γρίπη στη χώρα μας την εβδομάδα 13 με 19 Φεβρουαρίου με το συνολικό αριθμό να φθάνει στους 21ένα θανάτους. Το ίδιο διάστημα, 95 άνθρωποι πέθαναν από κορονοϊό σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έκθεση του ΕΟΔΥ. Διασωληνωμένοι παραμένουν 101ένας ασθενής.

Στις 4 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο πρώτος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ που αφορά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού κατηγόρησε σήμερα τη Δύση ότι χρησιμοποιεί την Ουκρανία επιδιώκοντας να διαμελίσει τη Ρωσία, τη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου σε έκταση, αλλά δήλωσε ότι πιστεύει ότι η υποτιθέμενη απόπειρα θα αποτύχει.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει δει κανένα κινεζικό ειρηνευτικό σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά θα «ήταν επιθυμητό» να συναντηθούν Κινέζοι και Ουκρανοί εκπρόσωποι. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Κίριλο Μπουντάνοφ σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde εκτιμά ότι το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία “είναι δυνατό μόνο με την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή δεν είναι αποδεκτή από εμάς”, τονίζει. Την ίδια ώρα στη χώρα λαμβάνονται ισχυρά μέτρα ασφαλείας ενόψει πιθανών ρωσικών επιθέσεων καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ρωσική εισβολή.

Tην έναρξη της διαδικασίας επιλογής μαθημάτων από τους εργαζομένους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κατάρτισης «Πάω Μπροστά» ύψους 155 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε η ΔΥΠΑ. Κάθε εργαζόμενος που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα της επιλογής του και θα συμμετάσχει επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης και θα λάβει εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 5 ευρώ/ ανά ώρα κατάρτισης, δηλαδή συνολικά 400 ευρώ.

Συμφωνία – σταθμός ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων και το ΕΚΠΑ για τα σχολεία του Μαρασλείου, τα οποία για 25 ολόκληρα χρόνια, αποτελούσαν αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στον Δήμο και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες προβλέπονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

16 βαθμοί αυτην την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα