back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

«Ο κόσμος θα συγκρίνει το έργο των δυο κυβερνήσεων και θα αποφασίσει» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την εν εξελίξει τηλεμαχία με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου στη δημόσια τηλεόραση.
Ο κ. Οικονόμου είπε ότι οι ενισχύσεις που δόθηκαν στου πολίτες τους στήριξαν και προήλθαν από το μέρισμα της ανάπτυξης και όχι από την υπερφορολόγηση.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προστατεύσει την πρώτη κατοικία, ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου. «Εμείς ζητάμε η κυβέρνηση να αναστείλει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι τις εκλογές τόνισε και πρόσθεσε ότι αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεσπίσει νόμο που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και θα προβλέπει διαπραγμάτευση και δικαστική προστασία του δανειολήπτη».

Την αποφυλάκιση του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος θα τεθεί υπό περιορισμό στο σπίτι του, με ηλεκτρονικό βραχιολάκι αποφάσισαν οι βελγικές αρχές.
Ο Τζόρτζι ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση Qatargate είχε τεθεί υπό κράτηση στις 9 Δεκεμβρίου, όπως και η Εύα Καϊλή, η οποία παραμένει στη φυλακή.

Tη μείωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας, καθώς και τη μείωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς επιβεβαίωσε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι.
Όπως είπε βασικό μέλημα της ελληνικής διπλωματίας, είναι η διατήρηση του καλού κλίματος, καθώς, πλέον, είναι ευκολότερο να γίνει μία επανέναρξη των συζητήσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού διέταξε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα που προηγήθηκε διαπιστώθηκε ότι οφείλει στο δημόσιο από φόρους 22 εκ ευρώ. Η δέσμευση αποφασίστηκε από την αρχή ενώ παράλληλα διαβιβάστηκε σχετική δικογραφία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα της Αρχής γίνεται λόγος για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας που έκανε συστηματικά ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μέχρι στιγμής, πλέον του τηλεοπτικού παραγωγού, εμπλέκονται 7 άτομα και περίπου 13 εταιρείες, όπως και οι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών.

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα ασκήθηκε σε βάρος της χήρας του Γιώργου Τράγκα για απόκρυψη στα πόθεν έσχες περιουσιακών στοιχείων εκατομμυρίων ευρώ, από το 2012 έως το 2019.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή ο οποίος θα διενεργήσει την έρευνα και θα καλέσει σε απολογία την κατηγορούμενη.

Η ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία και η πορεία ναυπήγησης της πρώτης φρεγάτας Belharra, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, Sébastien Lecornu, επ’ ευκαιρία της επίσκεψής του στην Αθήνα και της συνάντησής του αύριο με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Μέσα σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, ένα χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας, διοργανώθηκε εκδήλωση μνήμης με θέμα “Ο Πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.
«Το μήνυμα για ενότητα και ειρήνη δεν ξεφτίζει με την πάροδο του χρόνου», επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων, για να προσθέσει λέγοντας ότι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στήριξη στον λαό της Ουκρανίας, και πως ο ίδιος είναι περήφανος για την βοήθειά που παρέχει η χώρα μας.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον δήμο Αθηναίων, τις πρεσβείες του Καναδά, της Σουηδίας και της Ουκρανίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).

Νέες κυρώσεις σε βάρος όσων στηρίζουν την πολεμική μηχανή της Μόσχας, θα ανακοινώσει ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος αύριο θα συνομιλήσει διαδικτυακά με τους ηγέτες των χωρών της G7 και τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη ρωσική εισβολή.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ οι κυρώσεις θα αφορούν τις ρωσικές τράπεζες, τους τομείς της τεχνολογίας και της άμυνας, καθώς και πρόσωπα και εταιρείες που εμπλέκονται στον πόλεμο. Παράλληλα θα ανακοινωθεί και ένα νέο πακέτο στήριξης προς την Ουκρανία.

ΧΑΝΙΑΣ

Στον αυριανό τελικό των κρίκων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κότμπους προκρίθηκε ο Έλληνας πρωταθλητής Λευτέρης Πετρούνιας.
Σε αναμέτρηση για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ η Μπαρτσελόνα προηγείται με 0-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ημίχρονο.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
13 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα