back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΕΦΚΑ: Τρία πρότυπα υποκαταστήματα σε Αγία Παρασκευή, Πετρούπολη και Θεσσαλονίκη

Διαβάστε επίσης

Στην πιλοτική λειτουργία τριών Πρότυπων Υποκαταστημάτων σε Αγία Παρασκευή, Πετρούπολη και Θεσσαλονίκη, προχώρησε ο ΕΦΚΑ, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα λειτουργήσουν άλλα 10 υποκαταστήματα σε Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Καλαμαριά, Ξάνθη, Ιωάννινα, Ηλιούπολη, Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα (περιοχή Γκάζι) και Δραπετσώνα.

Παράλληλα, ξεκίνησε η απασχόληση των υπαλλήλων ροής και υποδοχής κοινού, σε 27 υποκαταστήματα.

Τα πρότυπα υποκαταστήματα, διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό Πληροφορικής και Δικτύων και πάγιο εξοπλισμό, θέσεις εξυπηρέτησης κοινού (front office) με ομοιόμορφη προσέγγιση και συνέπεια κατά την παροχή υπηρεσιών για όλους τους πολίτες, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Επίσης, λειτουργικά διαμορφωμένες back office θέσεις εργασίας με κατάλληλους χώρους αρχειοθέτησης.

Στο ισόγειο των κτιρίων θα βρίσκεται ο Υπάλληλος Υποδοχής. Δημιουργείται επίσης ειδικός χώρος αναμονής των πολιτών όπου θα βρίσκεται ο Υπάλληλος Ροής ο οποίος θα κατευθύνει τους πολίτες, ώστε να διεκπεραιώνουν εύκολα και γρήγορα τις συναλλαγές τους.

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, ο εκσυγχρονισμός των υποκαταστημάτων έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών που έχουν ήδη αναληφθεί με γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη κατά τις συναλλαγές του με τον Φορέα, όπως:

-Τοποθέτηση υπαλλήλων ροής και υποδοχής στα πιο πολυσύχναστα υποκαταστήματα

-Θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών ραντεβού

-Ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο 1555

-Διεύρυνση των υπηρεσιών που παρέχονται ηλεκτρονικά από τον ΕΦΚΑ που έχουν φτάσει τις 80

-Διεκπεραίωση συναλλαγών του ΕΦΚΑ μέσα από τα ΚΕΠ

-Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας και

– το σύστημα απομακρυσμένης επικοινωνίας myEFKALive που απευθύνεται σε κατοίκους ορεινών, νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών.

Δημήτρης Κωστάκος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα