back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Δραματική αύξηση των θυμάτων σε Τουρκία και Συρία, μετά από τους καταστροφικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών της Τουρκίας οι νεκροί στις δυο χωρες ξεπέρασαν τις 50.000.
Σήμερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απέστειλε για δεύτερη φορά στην Τουρκία, 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας θα παραδοθεί απευθείας στις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου στα Άδανα, στο κέντρο της πληγείσας περιοχής.

«Καταλαβαίνω ότι ο κ. Τσίπρας κρατά τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια του κόμματος, αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα είναι πως κρατά ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα για να τον κρατά στα ψηφοδέλτια. Θα το μάθουμε και αυτό», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας κατά την ομιλία του στην Λάρισα την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για καταδίκη του πρωην υπουργού.
Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε εάν ο κ. Τσίπρας “θα συνεχίσει να μιλά για δικαιοσύνη όταν σήμερα κιόλας ο στενότερος συνεργάτης του κρίθηκε αμετάκλητα ένοχος για παράβαση καθήκοντος στο Ειδικό Δικαστήριο”.
Με αφορμή μάλιστα πρόσφατη αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας”, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: “Του απαντώ: Ναι, υπάρχουν. Και καταδίκασαν αμετάκλητα και ομόφωνα τον στενότερο συνεργάτη του”.

Επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας την καταδικαστική απόφαση για τον Νίκο Παππά.
Ο πρωθυπουργός δεν τόλμησε να διώξει τον ίδιο και γι’αυτό έβαλε στο στόχαστρο υπουργούς, στήνοντας ειδικά δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ενώ η Πόπη Τσαπανίδου ξεκαθάρισε ότι ο κ. Παππάς θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος για την κάλυψη που παρείχε στον στενό συνεργάτη και ομόφωνα καταδικασμένο πλέον Νίκο Παππά’», σχολίασε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ο Δημήτρης Μάντζος.

Έναν χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, συμπληρώθηκε σήμερα και το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας για τον τερματισμό του πολέμου δημιουργεί ελπίδες, καθώς οι δύο πλευρές δηλώνουν ανοικτές στη μελέτη του. «Το εξετάζουμε» λένε Ουκρανία Ρωσία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ανακοινώνει ότι σχεδιάζει να συναντήσει τον Σι Τζινπίνγκ, λέγοντας ότι αυτό θα είναι επωφελές για τις χώρες μας και για την παγκόσμια ασφάλεια». Ερωτηθείς για το σχέδιο, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, απάντησε: ο σεβασμός στην εθνική κυριαρχία είναι το “κλειδί.. Σύμφωνα με τη WSJ Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία προτρέπουν την Ουκρανία να εξετάσει το ενδεχόμενο έναρξης ειρηνευτικών συνομιλιών.
Το έγγραφο που δημοσίευσε σήμερα η Κίνα για τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι μια «σημαντική συμβολή», εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.
Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν προειδοποίησε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ότι δεν πρέπει να ξεγελαστεί από εκκλήσεις για μια προσωρινή ή άνευ όρων κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, λέγοντας ότι μια «δίκαιη και διαρκής» ειρήνη δεν μπορεί να επιτρέψει στη Ρωσία να ξεκουραστεί και να επανεξοπλιστεί.

Η Ελλάδα είναι ενάντια στον αναθεωρητισμό και αντιτίθεται σε κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων οποιασδήποτε κυρίαρχης χώρας τόνισε ο Υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής και τη φωταγώγηση της πρόσοψης του νεοκλασικού κτιρίου του υπουργείου Εξωτερικών με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

Mειωμένα αναπηρικά επιδόματα καταβλήθηκαν σε δικαιούχους του ΟΠΕΚΑ, εξαιτίας σοβαρού τεχνικού προβλήματος της πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του τεχνικού προβλήματος το συντομότερο δυνατό, ενώ οι διαφορές θα αποδοθούν στους δικαιούχους με έκτακτη πληρωμή, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.

Ο Δήμος Αθηναίων μας καλεί να γλεντήσουμε παρέα, το τελευταίο 3ημερο του Καρναβαλιού, στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης. Αύριο το μεγαλύτερο αποκριάτικο πάρτι θα είναι στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.. Όλη τη μέρα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, με: εκπαιδευτικά προγράμματα, δράσεις για μικρούς και μεγάλους αλλά και συναυλίες με Locomondo, Σπύρο Γραμμένο, Polkar και Τόνι Σφήνο. Από τις 11.00 το πρωί, ο Αθήνα 9,84 θα εκπέμπει ζωντανά από την Τεχνόπολη, με το γνωστό και αγαπημένο σε όλους κόκκινο βανάκι του.
Η γιορτή, θα κορυφωθεί την Καθαρά Δευτέρα στο Λόφο Φιλοπάππου με το πέταγμα του χαρταετού, παραδοσιακό γλέντι και πολλές εκπλήξεις.

Η Εθνική ομάδα των ανδρών επικράτησε με 97-92 της Σερβίας στην παράταση στο κλειστό των Άνω Λιοσίων για την προτελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα