back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κλείνουν τα σχολεία από τις 7 Απριλίου εάν οι εκλογές γίνουν στις 9

Διαβάστε επίσης

Μια ημέρα νωρίτερα, ενδέχεται, να κλείσουν τα σχολεία για το Πάσχα, εάν επιβεβαιωθεί η ημερομηνία των εκλογών, την Κυριακή των Βαΐων, στις 9 Απριλίου.

Σε περίπτωση που οι εκλογές διεξαχθούν στις 9 Απριλίου, τα σχολεία που λειτουργούν ως εκλογικά κέντρα, δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 7 Απριλίου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για τη εκλογική διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι θα κλείσουν νωρίτερα για τις διακοπές του Πάσχα, δηλαδή από την Πέμπτη 6 Απριλίου. Αυτό αφορά ωστόσο μόνο τα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα. Ως εκ τούτου, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια θα λειτουργήσουν κανονικά όπως και στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες.

Όσον αφορά στις πανελλαδικές, σε περίπτωση που απαιτηθεί δεύτερη εκλογική διαδικασία, ακόμα και αν οι «επαναληπτικές» εκλογές γίνουν το αργότερο στις 28 Μαΐου, οι εξετάσεις δεν επηρεάζονται, καθώς, όπως είναι γνωστό ήδη από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ξεκινούν την Πέμπτη 1 Ιουνίου. Όπως πάντως έχει ξεκαθαρίσει η υπουργός Παιδείας, ακόμα και εάν κάποιες εκλογές γίνουν Ιούνιο, οι πανελλαδικές δεν πρόκειται να αλλάξουν ημερομηνίες ή να αναβληθεί κάποια εξεταστική διαδικασία. Άλλωστε έχουν γίνει ξανά εκλογές στο παρελθόν μέσα σε εξεταστική περίοδο χωρίς να επηρεαστούν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα