back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ορμπάν: Χρειάζονται περισσότερες συζητήσεις για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Διαβάστε επίσης

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες συζητήσεις μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων προτού η χώρα εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Μιλώντας στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Ορμπάν επεσήμανε ότι ζήτησε από βουλευτές του εθνικιστικού κόμματός του Fidesz να στηρίξουν το αίτημα των δύο σκανδιναβικών χωρών, αλλά πρόσθεσε ότι κάποιοι «δεν είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι» με την επέκταση του ΝΑΤΟ και επιθυμούν να διεξαχθούν περαιτέρω συζητήσεις για το θέμα.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι τελικά θα πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο ότι η χώρα του στηρίζει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, όμως επεσήμανε ότι θα πρέπει να εισακουσθούν οι ανησυχίες της Τουρκίας, διαφορετικά θα αποτύχει η προσπάθεια επέκτασης της Συμμαχίας.

«Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, είναι επίσης σύμμαχοί μας, και κατά συνέπεια πρέπει να ακούσουμε τη φωνή τους», τόνισε ο Ορμπάν.

«Πρέπει να προσέξουμε την Τουρκία καθώς τελικά η όλη διαδικασία θα περιέλθει σε τέλμα. Αν δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα της Τουρκίας, τότε η επέκταση μπορεί να αποτύχει», κατέληξε.

Η Άγκυρα κατηγορεί τη Στοκχόλμη ότι υποθάλπει μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Πρόσφατα η Τουρκία άφησε να εννοηθεί ότι θα εγκρίνει μόνο την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ενώ η Ουγγαρία αναφέρει ότι έχει καθυστερήσει να εγκρίνει την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στη Συμμαχία λόγω διαδικαστικών ζητημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα