back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στη Βαλένθια δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται εκτός κόντρα στη Βαλένθια για την 24η αγωνιστική της Euroleague, με στόχο να διατηρήσει το φετινό του αήττητο στην Ισπανία.

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου στο Final 8 του Ηρακλείου, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους μία δύσκολη εκτός έδρας δοκιμασία απέναντι στη Βαλένθια (21:30-Novasports Prime), για την 25η αγωνιστική.

Αυτή την στιγμή, η ομάδα του Πειραιά είναι στην κορυφή με ρεκόρ 17-7, ενώ από την άλλη οι «νυχτερίδες» είναι σε τροχιά playoffs με το 13-11 και τις ισοβαθμίες να τους κατατάσσουν στην 8η θέση. Στο μεταξύ, η ομάδα του Άλεξ Μουμπρού ήταν η μία από τρεις που πανηγύρισαν τη νίκη φέτος στο ΣΕΦ, καθώς έπειτα από ένα δραματικό ματς είχαν επικρατήσει 83-82, στον πρώτο γύρο.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε σερί έξι νικών, με τελευταία την επιβλητική επικράτηση επί της Άλμπα με σκορ 93-60, μέσα στο Βερολίνο. Αγωνιστικά προβλήματα δεν έχουν οι «ερυθρόλευκοι», με τον Τζορτζ Πάπας να είναι ο μοναδικός απών, καθώς είναι στην προεπιλογή της Εθνικής για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023.

Από την άλλη, σε καλό μομέντουμ στη διοργάνωση είναι και η Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» μετρούν έξι νίκες στα τελευταία επτά παιχνίδια τους και μάλιστα η πιο πρόσφατή τους ήταν με το buzzer beater τρίποντο του Κρις Τζόουνς απέναντι στον Παναθηναϊκό (91-92), μέσα στο ΟΑΚΑ. Εκτός για τη Βαλένθια θα είναι οι Σαμ Βαν Ρόσομ και Μιγιάν Χιμένεθ, όπως και ο Μάρτιν Χέρμανσον, ο οποίος επέστρεψε στις προπονήσεις έπειτα από εννιά μήνες, όμως ακόμη δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Νταμίρ Γιαβόρ (Κροατία), Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία) και Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία).

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα