back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Παρίσι είναι “στο πλευρό” των Ουκρανών και εύχεται “τη νίκη τους”, δήλωσε ο πρόεδρος Μακρόν

Διαβάστε επίσης

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε σήμερα ένα μήνυμα «αλληλεγγύης» προς τους Ουκρανούς κατά την πρώτη επέτειο από την εισβολή στη χώρα της Ρωσίας, ευχόμενος «τη νίκη» τους και «ειρήνη».

«Ουκρανές, Ουκρανοί, η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό σας. Στην αλληλεγγύη, στη νίκη και στην ειρήνη», έγραψε ο Μακρόν στο Twitter, ένα μήνυμα που αναρτήθηκε και στα ουκρανικά και τα αγγλικά.

Εξάλλου το γραφείο του Γάλλου προέδρου ανήρτησε στο Twitter μια νυχτερινή φωτογραφία από την είσοδο του προεδρικού μεγάρου, στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα η ουκρανική σημαία ανάμεσα στη γαλλική και την ευρωπαϊκή.

Ο Μακρόν είχε προσκληθεί να επισκεφθεί το Κίεβο κάποια στιγμή γύρω στην πρώτη επέτειο του πολέμου, κάτι που έπραξαν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, δήλωσε ο Ουκρανός πρεσβευτής στη Γαλλία Ομελτσένκο Βαντίμ.

«Δυστυχώς δεν μπόρεσε να έρθει», επεσήμανε ο Βαντίμ, σημειώνοντας ότι ελπίζει σε μια επίσκεψη του Γάλλου προέδρου «πιθανόν τον Μάρτιο».

Ο Μακρόν μετέβη πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του πολέμου στο Κίεβο τον Ιούνιο και, σύμφωνα με γαλλικές διπλωματικές πηγές, επιθυμεί να επισκεφθεί ξανά την ουκρανική πρωτεύουσα όταν θα έχει να κάνει σημαντικές ανακοινώσεις και όχι μόνο για συμβολικό σκοπό.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα