back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ζελένσκι: Θα νικήσουμε τους πάντες!

Διαβάστε επίσης

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε ένα μήνυμα αντίστασης προς τους κατοίκους της χώρας του, με αφορμή την πρώτη επέτειο από την εισβολή της Ρωσίας, τονίζοντας ότι «θα νικήσουμε τους πάντες».

Στο βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα με τίτλο «το αήττητο έτος», ο 45χρονος Ζελένσκι εμφανίζεται να κάθεται στο γραφείο του. Θυμάται πώς απευθύνθηκε στους Ουκρανούς πριν από ένα χρόνο σε μια βιαστική ανακοίνωση, καθώς ξεκινούσε η εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

«Πριν ένα χρόνο, την ημέρα αυτή, από το ίδιο μέρος, περίπου στις 7 το πρωί απευθύνθηκα σε εσάς με μια σύντομη ανακοίνωση που διήρκησε μόνο 67 δευτερόλεπτα», αναφέρει ο Ζελένσκι στο 15λεπτο βίντεο.

«… είμαστε δυνατοί. Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα. Θα νικήσουμε τους πάντες. Έτσι ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Η πιο μακρά ημέρα της ζωής μας. Η πιο δύσκολη ημέρα στη σύγχρονη Ιστορία. Ξυπνήσαμε νωρίς και δεν έχουμε κοιμηθεί έκτοτε», τονίζει.

«Σχεδόν όλοι έχουμε τουλάχιστον μία επαφή στο τηλέφωνό μας που δεν θα σηκώσει ποτέ ξανά το τηλέφωνο», προσθέτει ο Ζελένσκι. «Κάποιον που δεν θα απαντήσει στο SMS ‘τι κάνεις;’. Δύο απλές λέξεις που απέκτησαν νέο νόημα στη διάρκεια του ενός χρόνου του πολέμου».

Ο Ουκρανός πρόεδρος εξήρε εξάλλου τους συμπολίτες του. «Γίναμε ένας μεγάλος στρατός», δηλώνει στο βίντεο. «Έχουμε γίνει μία ομάδα στην οποία κάποιος βρίσκει, κάποιος πακετάρει, κάποιος φέρνει, αλλά όλοι συνεισφέρουν», τονίζει.

Χαρακτήρισε μάλιστα το 2022 ως το έτος της ανθεκτικότητας, της γενναιότητας, του πόνου και της ενότητας.

«Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι επιβιώσαμε. Δεν ηττηθήκαμε. Και θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε φέτος!», καταλήγει ο Ζελένσκι στο μήνυμά του.

Σε άλλο μήνυμα του στα social media, το οποίο συνοδεύει βίντεο με αποσπάσματα από τη ζωή στην εμπόλεμη Ουκρανία τον τελευταίο χρόνο, αναφέρει : «Στις 24 Φεβρουαρίου, εκατομμύρια από εμάς κάναμε μια επιλογή. Όχι λευκή σημαία, αλλά γαλαζοκίτρινη. Όχι φυγή, αλλά αντιμετώπιση. Αντίσταση & μάχη. Ήταν μια χρονιά πόνου, θλίψης, πίστης και ενότητας. Και φέτος, μείναμε ανίκητοι. Γνωρίζουμε ότι το 2023 θα είναι η χρονιά της νίκης μας!».

Newsroom Αθήνα 9.84, ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα