back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ομαλή αυτή την ώρα η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα, όπου συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

Περισσότερα από 68.000 αυτοκίνητα πέρασαν χθες τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών. Κορυφαίος προορισμός η Πάτρα, αλλά και η Ξάνθη.

Στην Αθήνα, στην Τεχνόπολη χτυπά η καρδιά της τελευταίας Αποκριάς. Από τις 11 το πρωί και μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο, στήνεται μια μεγάλη αποκριάτικη γιορτή με δράσεις για μικρούς και μεγάλους, μουσικές από καταξιωμένους djs και συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες, Locomondo, Σπύρο Γραμμένο, Polkar και Τόνι Σφήνο. Δυναμικό παρών και από τον ΑΘΗΝΑ 9,84 που θα εκπέμπει ζωντανά από την Τεχνόπολη, με το γνωστό και αγαπημένο σε όλους κόκκινο βανάκι του. Η γιορτή, θα κορυφωθεί την Καθαρά Δευτέρα στο Λόφο Φιλοπάππου με το πέταγμα του χαρταετού, παραδοσιακό γλέντι και πολλές εκπλήξεις.

Για τις προμήθειες του σαρακοστιανού τραπεζιού, η Βαρβάκειος θα είναι σήμερα ανοιχτή ως τις 6 το απόγευμα και αύριο, Κυριακή, ως τις 5. Για την Καθαρά Δευτέρα η ιχθυαγορά θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 9 αύριο το βράδυ και θα μείνει ανοιχτή ως το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας. Kανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, ενώ από το βράδυ της Κυριακής θα ξεκινήσουν να λειτουργούν και τα καταστήματα της Αγοράς του Καταναλωτή, στου Ρέντη.

Πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την ομόφωνη απόφαση του ειδικού δικαστηρίου για ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή στον Νίκο Παππά, για το θέμα των χειρισμών του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ‘’για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, επέλεξε τον δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης. ”Καταλαβαίνω ότι ο κ. Τσίπρας κρατά τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια του κόμματος, αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα, είναι πώς κρατά ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα” σχολίασε από τη Λάρισα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και διερωτήθηκε αν ο κ. Τσίπρας “θα συνεχίσει να μιλά για δικαιοσύνη όταν ο στενότερος συνεργάτης του κρίθηκε αμετάκλητα ένοχος για παράβαση καθήκοντος.

Στον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ. Εξάλλου, το ειδικό δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Δημήτρη Ασπρογέρακα και απέστειλε στον εισαγγελέα τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμαντή που είχε καταθέσει ότι «φάκελοι και τσάντες έφευγαν από γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Απέκλεισε επί του παρόντος την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία για τον πόλεμο με τη Ρωσία, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News. Παράλληλα έκρινε ότι η ιδέα πως η Κίνα θα αναλάβει να διαπραγματευτεί την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι «λογική», μετά τη δημοσιοποίηση κειμένου 12 θέσεων από την κινεζική διπλωματία για την ένοπλη σύρραξη.

Στο μεταξύ, έφθασαν στο Κίεβο τα πρώτα τέσσερα άρματα μάχης Leopard 2, τα οποία προμήθευσε η Πολωνία στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Η Βαρσοβία θα παραδώσει στο Κίεβο 14 άρματα μάχης Leopard 2.

Την ίδια ώρα, εγκρίθηκε η 10η δέσμη κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας, καθώς η Πολωνία ήρε, υπό όρους, τις επιφυλάξεις της. Τα μέτρα περιλαμβάνουν αυστηρότερους περιορισμούς στις εξαγωγές αγαθών διπλής χρήσεως, αλλά και μέτρα εναντίον οντοτήτων που στηρίζουν τον πόλεμο, διαδίδουν προπαγάνδα ή παραδίδουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται από τη Ρωσία.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 92-85 της Βαλένθια στην Ισπανία για την 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Και ο καιρός

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Αττική. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα