back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Με τη φράση «η ζωή των Ουκρανών είναι μια πραγματική κόλαση» συνόψισε ο γγ του ΟΗΕ τα δεινά που υφίστανται οι Ουκρανοί πολίτες εδώ και έναν χρόνο.
Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε «θάνατο, καταστροφές και εκτοπίσεις σε ευρεία κλίμακα» δήλωσε ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο τήρησε ενός λεπτού σιγή για να τιμήσει την επέτειο.
Περίπου 17,6 εκατομμύρια άνθρωποι, ήτοι το 40% του πληθυσμού, χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια και προστασία ενώ το 40% των κατοίκων δεν έχουν αρκετά τρόφιμα. Περισσότερα από τα μισά παιδιά στην Ουκρανία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και κάποια από αυτά που χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους κινδυνεύουν να πέσουν θύματα βίας ή εκμετάλλευσης.
Την ίδια ώρα, ελπίδες γεννιούνται μετά από το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας για τον τερματισμό του πολέμου. «Το εξετάζουμε» λένε Ουκρανία Ρωσία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ανακοινώνει ότι σχεδιάζει να συναντήσει τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, λέγοντας ότι αυτό θα είναι επωφελές για τις χώρες μας και για την παγκόσμια ασφάλεια». Ερωτηθείς για το σχέδιο, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, απάντησε:, ο σεβασμός στην εθνική κυριαρχία είναι το “κλειδί.. Σύμφωνα με τη WSJ Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία προτρέπουν την Ουκρανία να εξετάσει το ενδεχόμενο έναρξης ειρηνευτικών συνομιλιών.

Η Ελλάδα είναι ενάντια στον αναθεωρητισμό και αντιτίθεται σε κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων οποιασδήποτε κυρίαρχης χώρας τόνισε ο Υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής και τη φωταγώγηση της πρόσοψης του νεοκλασικού κτιρίου του υπουργείου Εξωτερικών με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

«Καταλαβαίνω ότι ο κ. Τσίπρας κρατά τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια του κόμματος, αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα είναι πως κρατά ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα για να τον κρατά στα ψηφοδέλτια. Θα το μάθουμε και αυτό», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας κατά την ομιλία του στην Λάρισα την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για καταδίκη του πρωην υπουργού.
Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε εάν ο κ. Τσίπρας “θα συνεχίσει να μιλά για δικαιοσύνη όταν σήμερα κιόλας ο στενότερος συνεργάτης του κρίθηκε αμετάκλητα ένοχος για παράβαση καθήκοντος.

Προηγουμένως ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι ‘’για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, επέλεξε τον επικίνδυνο και ολισθηρό όπως τον χαρακτήρισε δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης’’. Χαρακτήρισε μάλιστα τον κ Μητσοτάκη ‘’δειλό’’ γιατί όπως υποστήριξε ”Δεν τόλμησε να διώξει τον ίδιο – βασικό πολιτικό του αντίπαλο- παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής του..

Δραματική αύξηση των θυμάτων σε Τουρκία και Συρία, μετά από τους καταστροφικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών της Τουρκίας οι νεκροί στις δυο χωρες ξεπέρασαν τις 50.000.
Σήμερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απέστειλε για δεύτερη φορά στην Τουρκία, 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας θα παραδοθεί απευθείας στις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου στα Άδανα, στο κέντρο της πληγείσας περιοχής.

Kανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας ενώ από το βράδυ της Κυριακής θα ξεκινήσουν να λειτουργούν τα καταστήματα και της Βαρβάκειου Αγοράς και της Αγοράς του Καταναλωτή στου Ρεντη.
Αύριο η Βαρβάκειος θα είναι ανοιχτή από το πρωί έως τις 18:00, την Κυριακή από το πρωί έως τις 17:00 ενώ, για την Καθαρά Δευτέρα θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 21:00 την Κυριακή μέχρι και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

Σε κατάληψη του Ολύμπια- Δημοτικού Μουσικού Θέατρου «Μαρία Κάλλας» προχώρησε απόψε ομάδα εργαζομένων και σπουδαστών στον χώρο του χορού σε ένδειξη αλληλεγγύης στις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών, το τελευταίο διάστημα. Νωρίτερα στην Θεσσαλονίκη ηθοποιοί του ΚΘΒΕ είχαν προχωρήσει σε κατάληψη δυο ακόμη σκηνών του, τη Μονή Λαζαριστών και την Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών.

Ο Δήμος Αθηναίων μας καλεί να γλεντήσουμε παρέα, το τελευταίο 3ημερο του Καρναβαλιού, στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης. Αύριο το μεγαλύτερο αποκριάτικο πάρτι θα είναι στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.. Όλη τη μέρα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, με: εκπαιδευτικά προγράμματα, δράσεις για μικρούς και μεγάλους αλλά και συναυλίες με Locomondo, Σπύρο Γραμμένο, Polkar και Τόνι Σφήνο. Από τις 11.00 το πρωί, ο Αθήνα 9,84 θα εκπέμπει ζωντανά από την Τεχνόπολη, με το γνωστό και αγαπημένο σε όλους κόκκινο βανάκι του.
Η γιορτή, θα κορυφωθεί την Καθαρά Δευτέρα στο Λόφο Φιλοπάππου με το πέταγμα του χαρταετού, παραδοσιακό γλέντι και πολλές εκπλήξεις.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 92-85 της Βαλένθια στην Ισπανία για την 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα