back to top
21.2 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

21.2 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Qatargate-Νέες αποκαλύψεις Παντσέρι – Η Καϊλή πήρε 250.000 ευρώ από το Κατάρ

Διαβάστε επίσης

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα γύρω από το πολύκροτο Qatar Gate, μετά τις νέες καταθέσεις του Αντόνιο Παντσέρι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Le Soir και το περιοδικό Knack, ο Παντσέρι φέρεται να κατέθεσε πως ο ίδιος και ο Φρανσέσκο Τζιόρτζι έλαβαν τουλάχιστον 2,6 εκατ. ευρώ από Κατάρ, Μαρόκο και Μαυριτανία.

Μέρος αυτών των ποσών αναδιανεμήθηκε, σε ευρωβουλευτές και βοηθούς βουλευτών μεταξύ 2018 και 2022. Το Κατάρ ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος «πελάτης» της οργάνωσης, της οποίας παραδέχεται ότι ηγήθηκε. Το Μαρόκο είχε πληρώσει τουλάχιστον 180.000 ευρώ σε μετρητά (πέρα από τα δώρα και τα ταξίδια) και η Μαυριτανία 200.000 ευρώ μόνο στους δύο «συνεργάτες» Παντσέρι και Τζόρτζι».

H εφημερίδα προσθέτει ότι «ο πρώην ευρωβουλευτής εξαπολύει βαριές κατηγορίες σε βάρος του Βέλγου Μαρκ Ταραμπέλλα–τον οποίο είχε ήδη «κατηγορήσει» από την πρώτη του ανάκριση μετά τη σύλληψή του– αλλά και κατά των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο, Εύας Καϊλή και Λάρα Κόμι. Το όνομα της Ιταλίδας ευρωβουλευτή εμφανίζεται συγκεκριμένα για πρώτη φορά σε αυτόν τον φάκελο».

«Ο Αντόνιο Παντσέρι δηλώνει ότι έχει δώσει δώρα ή χρήματα σε δύο βοηθούς και πολιτικούς συμβούλους της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (S&D)» συμπληρώνει η Soir.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα