back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μεγάλες φωτιές στο Κυπαρίσσι Αχαΐας και στον Αγαλά και το Μικρό Νησί Βολιμών στην Ζάκυνθο

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κυπαρίσσι, του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πάνω από το μέτωπο της φωτιάς στο Κυπαρίσσι επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, τύπου «Καναντέρ», τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Επίσης, επιχειρούν και ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από περίπου 50 πυροσβέστες 18 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Εν τω μεταξύ καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, στη θέση Βελά, του Δήμου Αιγιαλείας, όπου συνεχίζουν να επιχειρούν περίπου 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, οι δύο φωτιές δεν απειλούν μέχρι τώρα κατοικημένες περιοχές. Σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν τις πυρκαγιές, τις έρευνες έχουν αναλάβει τα ανακριτικά τμήματα της Πυροσβεστικής.

 

«Συναγερμός» έχει σημάνει και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου καθώς δυο ακόμα πυρκαγιές εκδηλώθηκαν πριν από λίγη ώρα σε δασικές εκτάσεις στη Ζάκυνθο.

Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε στη θέση «Μικρό Νησί» Βολιμών λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στο Κορίθι ενώ η δεύτερη εκδηλώθηκε στο χωριό του Αγαλά σε κοντινή απόσταση από κατοικίες.

Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού είναι σε κόκκινο συναγερμό για την κατάσβεση των πυρκαγιών ενώ από αέρος συντρέχουν πυροσβεστικά αεροσκάφη. Σύμμαχος της πύρινης λαίλαπας είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί και φθάνουν τα 9 Μποφόρ.

Όσον αφορά την πυρκαγιά στο Κορίθι, η κατάσταση είναι καλύτερη και οι πυροσβέστες είναι αναμένεται να την θέσουν υπό έλεγχο.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα