back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Αποκριά. Σε καρναβαλικούς ρυθμούς όλες οι πόλεις, με την Πάτρα και την Ξάνθη να αναδεικνύονται και πάλι κορυφαίοι προορισμοί, μετά από τρία χρόνια περιορισμών λόγω πανδημίας. Στις 2 μετά το μεσημέρι θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, η οποία έχει κατακλυστεί από χιλιάδες επισκέπτες.

Στην Αθήνα, μεγάλη επιτυχία σημείωσε το αποκριάτικο πάρτι που στήθηκε στην Τεχνόπολη, με αγαπημένους καλλιτέχνες που κράτησαν ζωντανό το κέφι ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι εορταστικές εκδηλώσεις που έχει οργανώσει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, συνεχίζονται και σήμερα στις γειτονιές της πόλης. Από τις 11 το πρωί στην πλατεία Αγίου Θωμά στο Γουδί, στις 11 και μισή στην πλατεία Αγίου Ανδρέα στην Λαμπρινή, στη μία το μεσημέρι στην οδό Αγίας Μαρκέλας με την καρναβαλική παρέλαση, και την ίδια ώρα, στην Πανόρμου με συναυλία της ’μεσογειακής μπάντας. Τη σκυτάλη στις έξι το απόγευμα παίρνει η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης με disco party. Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων κορυφώνονται αύριο Καθαρά Δευτέρα στον Λόφο του Φιλοπάππου με μουσικό καλωσόρισμα από την Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, σαρακοστιανά εδέσματα και παραδοσιακό γλέντι με την Γωγώ Τσαμπά και την ορχήστρα της.

Ανοικτή ως τις 5 το απόγευμα θα είναι σήμερα η Βαρβάκειος Αγορά. Παραδοσιακά, η ιχθυαγορά θα ανοίξει και πάλι στις 9 το βράδυ, και θα υποδέχεται τους καταναλωτές ως αύριο το μεσημέρι. Ολονύχτια θα είναι και η λειτουργία των καταστημάτων στην Αγορά του Καταναλωτή του Ρέντη. Αύριο, Καθαρά Δευτέρα, οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά, όπως και τα αρτοποιεία για την παραδοσιακή λαγάνα.

Έκκληση για συστράτευση, ενόψει των εκλογών, «στο μεγάλο αγώνα για να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε την Ελλάδα ψηλά με τη Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη και ισχυρή», απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε πολίτες των Γρεβενών. Θέτοντας τα διλήμματα των εκλογών, ο κύριος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Τώρα συγκρίνετε μία τετραετία Νέας Δημοκρατίας και την προηγούμενη τετραετία ΣΥΡΙΖΑ κι έχετε μπροστά σας μία ξεκάθαρη επιλογή: θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;

“Σε ένα πράγμα συμφωνούμε με τον κ. Μητσοτάκη: Στις εκλογές όντως οι πολίτες θα συγκρίνουν τα προγράμματα για το αύριο της χώρας” σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ,

Την βεβαιότητά του ότι θα κερδίσει τις εκλογές και θα σχηματίσει προοδευτική κυβέρνηση με στόχο την πολιτική αλλαγή εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα. Για το διακύβευμα των εκλογών σημειώνει ότι είναι “αν η χώρα θα συνεχίσει να κυβερνάται από αυτούς που την οδήγησαν στη μεγαλύτερη συρρίκνωση εισοδήματος ή από μια προοδευτική Κυβέρνηση, η οποία θα έχει σαν βασική έγνοια την προστασία της κοινωνίας.

“Το μόνο βέβαιο είναι ότι αν ποτέ υπήρχε δεύτερη φορά για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι αλλιώς, ό,τι κι αν λέει ο κ. Τσίπρας” σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στόχος αγνώστων με κυνηγετική καραμπίνα, έγινε νυχτερινό κατάστημα στην Πετρούπολη. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από τους πυροβολισμούς δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές στη βιτρίνα και τους τοίχους του καταστήματος. Οι αστυνομικοί εντόπισαν 4 κάλυκες.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και πάλι ο ολυμπιονίκης μας Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κότμπους.

Για την 24η αγωνιστική της Super League, παίζουν στις 4: Λεβαδειακός – Παναιτωλικός και Ιωνικός – ΟΦΗ. Στις επτά και μισή: Άρης – Ατρόμητος. Χθες Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: 0-0, ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ: 0-0 και ΑΕΚ- Αστέρας Τρίπολης: 2-0

Και ο καιρός…

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στην Αττική. Άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα