back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε ανάρτηση του βουλευτή Παύλου Πολάκη, ο οποίος κάνοντας λόγο για ”βαθύ κράτος” ανάρτησε φωτογραφίες δημοσιογράφων και δικαστών σχολιάζοντας μεταξύ άλλων «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς η άλλη φορά».

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αντώνης Ελευθεριάνος, διέταξε έρευνα για δύο τουλάχιστον αδικήματα: διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και βίας κατά δικαστικών λειτουργών. Η υπόθεση Πολάκη θα αποσταλεί στη Βουλή για τις περαιτέρω διαδικασίες που προβλέπονται για τους ενεργεία βουλευτές- όπως άρση ασυλίας – ωστόσο η έρευνα για άλλες συναφείς αναρτήσεις στο διαδίκτυο θα εκκινήσει κανονικά.

Σε αυστηρό τόνο η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. «Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης», ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου.

«Δεν ανοίγω διάλογο με πηγές.. Θα τα πούμε όλα στην πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή» απάντησε ο Παύλος Πολάκης επιμένοντας ότι δεν έχει κάνει κάτι μεμπτό.

Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση:

«Για τοξική γραμμή Τσίπρα» έκανε λόγο η ΝΔ. «οι χυδαιότητες δεν μπορούν να καλύπτονται με γενικόλογες διαρροές περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια. Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή Πολάκη. Αυτονόητη επίσης θα έπρεπε να είναι η αποπομπή και το Νίκου Παππά από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε η γαλάζια παράταξη.

«Ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα», χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και υπογράμμισε: «Οι αναρτήσεις του δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου.. Έρχονται, δε, σε συνέχεια και της πλήρους κάλυψης στον ομόφωνα καταδικασμένο από την ελληνική Δικαιοσύνη, Νίκο Παππά, τον οποίον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το ηθικό σθένος να θέσει εκτός ψηφοδελτίων.. Ο κ. Τσίπρας, όσο και αν προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι τάχα θα κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον κ. Πολάκη, δεν πείθει κανέναν», σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη.

Για «ανεπίτρεπτη και αδιανόητη στοχοποίηση δημοσιογράφων, δικαστικών λειτουργών και αξιωματούχων» έκανε λόγο η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζοντας στην ανακοίνωσή της ότι «ο κ Πολάκης για πολλοστή φορά επιλέγει την στρατηγική της έντασης δηλητηριάζοντας τον δημόσιο λόγο με αλαζονεία και απειλές».

Επί ποδός οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην Ζάκυνθο για την έλεγχο τριών μετώπων και ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι έως και 9 μποφόρ. Συγκεκριμένα πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί σε δασική έκταση στο Κορίθι – που τείνει να οροθετηθεί. Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά στο «Μικρό Νησί» Βολιμών, και στο χωριό Αγαλάς σε κοντινή απόσταση από κατοικίες.

Στην Αχαϊα τώρα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη θέση Βελά Αιγιαλείας. Σε εξέλιξη παραμένει στην περιοχή Κυπαρίσσι.

Σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού στη Σαλαμίνα για τον εντοπισμό ενός 62χρονου κωπηλάτη που αγνοείται, δυτικά του νησιού και ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι έως 6 μποφόρ.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων ανοιχτά της Καλαβρίας στην Ιταλία, οπού νωρίτερα σημειώθηκε ναυτική τραγωδία. Στους 60 ανήλθαν οι νεκροί – ανάμεσά τους πολλά παιδιά και ένα βρέφος, στην πλειοψηφία τους μετανάστες από Ιράν, Πακιστάν και Αφγανιστάν. Μέχρι στιγμής διασώθηκαν 50 άτομα.

Από τις 9 το βράδυ με συνεχόμενο ωράριο έως το μεσημέρι αύριο θα λειτουργήσει η ιχθυαγορά στην Βαρβάκειο. Ολονύχτια θα είναι και η λειτουργία των καταστημάτων στην Αγορά του Καταναλωτή στου Ρέντη για την προμήθεια των σαρακοστιανών εδεσμάτων.

Αύριο, Καθαρά Δευτέρα, οι λαϊκές αγορές, τα αρτοποιεία, τα mini market, τα παντοπωλεία τα ψαράδικα και άλλα καταστήματα τροφίμων θα λειτουργήσουν κανονικά. Κλειστά θα παραμείνουν τα super market.

Αυτή την ώρα, το αποκριάτικο disco party στην Δημοτική αγορά Κυψέλης με την σφραγίδα του Δήμου Αθηναίων και του ΟΠΑΝΔΑ. Τις μουσικές επιλέγουν καταξιωμένοι συλλέκτες και djs.

Στον Λόφο του Φιλοπάππου κορυφώνονται αύριο Καθαρά Δευτέρα, οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων. Από τις 11 το πρωί με το πέταγμα του αετού, σαρακοστιανά εδέσματα και παραδοσιακό γλέντι με την Γωγώ Τσαμπά και την ορχήστρα της.

Το ραντεβού της Περιφέρειας Αττικής για τα Κούλουμα είναι στο μητροπολιτικό πάρκο Αντώνης Τρίτσης, σε μία γιορτή με μεζέδες, παραδοσιακούς χορούς και δημοτικά συγκροτήματα.

Καθαρά Δευτέρα και στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, με παραδοσιακούς χορούς και συμμετοχές ομάδων όπως τα Χάλκινα της Κοζάνης και οι «Κουδουνάτοι» και «Γλεντιστάδες» από τη Λέσβο.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Για την 24η αγωνιστική της Super League, Αυτή την ώρα:

Λεβαδειακός – Παναιτωλικός: 0 – 0 και Ιωνικός – ΟΦΗ 0 – 2

Στις επτά και μισή: Άρης – Ατρόμητος.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες αύριο στην Αττική. Άνεμοι νοτιοανατολικοί, τοπικά έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση. Θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 17,1 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα