back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Ραγδαίες κινήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποφευχθεί η εσωστρέφεια και να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις που προκάλεσε εντός και εκτός κόμματος ανάρτηση στα μέσα μαζικής δικτύωσης του Παύλου Πολάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας παράπεμψε τον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη του στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Ταυτόχρονα τον απομάκρυνε από τη θέση του Τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, θέση που καταλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης. νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Την Τρίτη, 28 του μήνα, το πολιτικό μέλλον του κ Πολάκη και η υποψηφιότητά του στο ψηφοδέλτιο Χανίων θα κριθούν στο εκτελεστικό γραφείο του κόμματος, το οποίο συνεδριάζει με διευρυμένη σύνθεση, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Τις εξελίξεις πυροδότησε ανάρτηση στα μέσα μαζικής δικτύωσης του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού, ο οποίος κάνοντας λόγο για ”βαθύ κράτος” ανάρτησε φωτογραφίες δημοσιογράφων και δικαστών σχολιάζοντας: «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς η άλλη φορά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του: «Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης», διαμήνυσαν πηγές της Κουμουνδούρου.

«Δεν ανοίγω διάλογο με πηγές», απάντησε ο Παύλος Πολάκης. «Θα τα πούμε όλα στην πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή», συμπλήρωσε και υπενθύμισε ότι είναι εκλεγμένο μέλος των κομματικών επιτροπών με υψηλότατο όπως τόνισε ποσοστό.

Την ανάρτηση Πολάκη καταδίκασαν με τον πλέον αυστηρό τρόπο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επαναφέροντας ταυτόχρονα και το θέμα της υποψηφιότητας του Νίκου Παππά.

«Για τοξική γραμμή Τσίπρα» έκανε λόγο η ΝΔ. «Οι χυδαιότητες δεν μπορούν να καλύπτονται με γενικόλογες διαρροές περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια. Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή Πολάκη. Αυτονόητη επίσης θα έπρεπε να είναι η αποπομπή και το Νίκου Παππά», ανέφερε η γαλάζια παράταξη

«Ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα», χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και συμπλήρωσε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το ηθικό σθένος να θέσει εκτός ψηφοδελτίων τον κ Παππά.

«Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο κ. Πολάκης ήταν γνωστός στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε το ΜΕΡΑ25.

Στο μεταξύ,

Εισαγγελική έρευνα για δύο τουλάχιστον αδικήματα: αυτά της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών διέταξε αυτεπάγγελτα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αντώνης Ελευθεριάνος. Αναμένεται να ακολουθήσει αίτημα για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την εισαγγελική εντολή για προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης Πολάκη το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους.

«Η διαγραφή Πολάκη ”δείχνει” υπόγεια συμφωνία ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση», σχολίασε η Ελληνική Λύση.

«Βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό πολίτευμα» χαρακτήρισε την ανάρτηση Πολάκη η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητώντας μεταξύ άλλων την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας.

Για «ανεπίτρεπτη και αδιανόητη στοχοποίηση δημοσιογράφων, δικαστικών λειτουργών και αξιωματούχων», έκανε λόγο η ΕΣΗΕΑ.

Με συνεχόμενο ωράριο έως το μεσημέρι αύριο θα λειτουργήσουν η Βαρβάκειος ιχθυαγορά και η Αγορά του καταναλωτή στο Ρέντη, για την προμήθεια των σαρακοστιανών εδεσμάτων.

Αύριο, Καθαρά Δευτέρα, οι λαϊκές αγορές, τα αρτοποιεία, τα mini market, τα παντοπωλεία τα ψαράδικα και άλλα καταστήματα τροφίμων θα λειτουργήσουν κανονικά. Κλειστά θα παραμείνουν τα super market.

Στον Λόφο του Φιλοπάππου το γλέντι της Καθαράς Δευτέρας με οικοδεσπότη τον Δήμο Αθηναίων. Επί σκηνής την Γωγώ Τσαμπά και την ορχήστρα της.

Ανοιχτό κάλεσμα για τα Κούλουμα, στο μητροπολιτικό πάρκο Αντώνης Τρίτσης απευθύνει η Περιφέρεια Αττικής. Με σαρακοστιανούς μεζέδες, παραδοσιακούς χορούς και δημοτικά συγκροτήματα.

Σαρακοστιανό γλέντι και στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, με παραδοσιακούς χορούς και συμμετοχές ομάδων όπως τα Χάλκινα της Κοζάνης και οι «Κουδουνάτοι» και «Γλεντιστάδες» από τη Λέσβο.

Σε άλλες ειδήσεις

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο.

Άκαρπες παραμένουν έως αυτή την έρευνα οι επιχειρήσεις του Λιμενικού για τον εντοπισμό 62χρονου κωπηλάτη που αγνοείται από νωρίς το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Σαλαμίνας. Μέχρι τη Δύση του ηλίου στις έρευνες συμμετείχε και ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού.

Σε ηλικία 60 ετών έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης και τραγουδιστής Τάσος Βουγιατζής. Συνθέσεις του που έγιναν μεγάλες επιτυχίες, ερμήνευσαν, η Ελένη Δήμου, ο Νότης Σφακιανάκης, η Αλέκα Κανελλίδου, ο Λάκης Παπαδόπουλος, η Ελένη Πέτα, η Γλυκερία, ο Κώστας Μακεδόνας και άλλοι δημοφιλείς καλλιτέχνες.

Διεθνή Νέα

Προς αναθέρμανση οι σχέσεις της Αιγύπτου με την Τουρκία και τη Συρία, στον απόηχο του φονικού σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου. Μετά από 10ετές και πλέον πάγωμα των διπλωματικών σχέσεων ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας, Σάμεχ Σούκρι θα επισκεφθεί αύριο τη Δαμασκό και την Άγκυρα, μια επίσκεψη που χαρακτηρίζεται από το Κάιρο ”μήνυμα αλληλεγγύης στις δύο αδελφές χώρες”.

Ισραήλ και Παλαιστίνη δεσμεύτηκαν ”να εργαστούν για την αποκλιμάκωση της βίας στην περιοχή”, μετά από συνάντηση που είχαν σήμερα στην Ιορδανία, διπλωματικές αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Για την 24η αγωνιστική της Super League:

Λεβαδειακός – Παναιτωλικός: 0 – 0 και Ιωνικός – ΟΦΗ 0 – 2

Άρης – Ατρόμητος: 2 – 1

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες αύριο στην Αττική. Άνεμοι νοτιοανατολικοί, τοπικά έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 16,4 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα