back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δ. Μιχαηλίδου: Νέα τεχνολογικά εργαλεία για να βελτιώσουμε τη ζωή των συνανθρώπων μας με αναπηρία

Διαβάστε επίσης

Τους πέντε τομείς, αξιοποίησης της τεχνολογίας προς όφελος των συμπολιτών μας με αναπηρία, παρουσίασε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια ομιλίας στην ημερίδα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός».

Αναλυτικότερα, πρόκειται για:

· Την ψηφιακή κάρτα αναπηρίας που υλοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας, πιστοποιεί την αναπηρία του κατόχου της και διασφαλίζει την πρόσβασή του σε υπηρεσίες και αγαθά που δικαιούται.

· Την καινοτόμα υπηρεσία “Relay”, που δίνει τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας με ακουστική αναπηρία να πραγματοποιούν τηλε-βιντεοκλήσεις και να εξυπηρετούνται σε υπηρεσίες που μέχρι πρότινος δεν είχαν πρόσβαση, μέσω εξ αποστάσεως διερμηνείας.

· Το πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης ατόμων με αισθητηριακές αναπηρίες και ηλικιωμένους. Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε 2.400 τυφλούς ή κωφούς συμπολίτες μας και σε 3.000 ηλικιωμένους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του διαδικτύου.

· Το πρόγραμμα της πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης που αφορά σε περισσότερα από 1.600 παιδιά ηλικίας μηδέν έως έξι ετών, που μπορεί να προβλέψει συμπεριφορές παιδιών στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και τις προσωποποιημένες παρεμβάσεις που απαιτούνται.

· Το πρόγραμμα «Κυψέλη» το οποίο παρέχει πρώιμη ανίχνευση νοητικών, μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών δυσκολιών σε παιδιά, με σκοπό την έγκαιρη παρέμβαση για τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα