back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Νέο μήνυμα στον Παύλο Πολάκη έστειλε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το μεσημέρι σε συνέδριο για την Υγεία στο Ίδρυμα Σ. Νιάρχος. «Ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται γιατί ανάρτησε κάποιες προεκλογικές θέσεις που απέχουν από τις επεξεργασμένες θέσεις του κόμματος για τη λειτουργία του κράτους και των θεσμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στην κυβέρνηση για να γκρεμίσει ή να εκδικηθεί. Θα έρθει για να χτίσει. Ασκώντας κριτική στη ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει καταρρακώσει το κράτος δικαίου, τη δικαιοσύνη, την ενημέρωση». Πρόσθεσε τέλος, πως ο ίδιος, έχει την ευθύνη να προστατεύσει το κόμμα και να το οδηγήσει σε νίκη στις επόμενες εκλογές.

Τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη και του Νίκου Παππά ζητά η ΝΔ χαρακτηρίζοντας “ευτράπελα ” τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Από το Μενίδι όπου περιόδευσε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά : «Όπως στρώνεις κοιμάσαι. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν καθόλου. Ας λύσουν τα εσωτερικά τους, ας αναλογιστούν ποιοι είναι αυτοί που ανήγαγαν τον Πολακισμό σε κεντρική γραμμή του κόμματος». Αναφερόμενος στην ίδια τη ΝΔ υπογράμμισε ότι εμείς “εξακολουθούμε να μιλάμε για το μέλλον, να αποφεύγουμε την τοξικότητα, να σκύβουμε με σεβασμό και με κατανόηση απέναντι στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας”, κάτι που ζήτησε να κάνουν όλα τα στελέχη του κόμματος.

Σε λίγη ώρα ο κ. Μητσοτάκης θα λάβει μέρος σε συζήτηση στο ίδιο συνέδριο για την υγεία στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που μίλησε και ο κ Τσίπρας.

Εν τω μεταξύ την προσεχή Παρασκευή υπέδειξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ως την ημέρα που θα δοθούν απαντήσεις όσον αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών αλλά και για το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού.

«Στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν εξαρχής η συγκάλυψη του παρακράτους που η ίδια δημιούργησε». Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, νωρίτερα σήμερα στις Βρυξέλλες, στη παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Επιτροπής PEGA, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διερευνά τα παράνομα λογισμικά παρακολούθησης. Αργότερα το απόγευμα ο κ. Ανδρουλάκης θα παραστεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής JURI του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία κατόπιν δικού του αιτήματος θα εξετάσει εάν η παρακολούθηση του από την EYΠ παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Κρίνεται, όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, η καταπάτηση της ασυλίας μου, επικρίνοντας τα πρόσφατα δημοσιεύματα για το θέμα αυτό.

Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα για την κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες η επιδότηση ρεύματος Μαρτίου για τα οικιακά τιμολόγια. Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, η επιδότηση ανέρχεται στα 84 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Η τιμή της κιλοβατώρας για τους πελάτες της ΔΕΗ διαμορφώνεται στα 15,5 λεπτά του ευρώ. Περισσότερα στο athina984.gr.

Το 70% (της επιδότησης) προέρχεται από τη φορολόγηση των υπερκερδών και μόλις το 30% από τον κρατικό προϋπολογισμό απαντησε ο αρμόδιος υπουργός Ενεργειας Κωστας Σκρέκας σε ερώτηση στη Βουλή της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτης Πέρκα

Στην υπόθεση του Qatargate- Στις 3 Μαρτίου η απόφαση για το αίτημα αποφυλάκισης της Ευας Καιλή από το Εφετείο Βρυξελλών που συνεδρίασε νωρίτερα κεκλεισμένων των θυρών. Σε περίπτωση που η απόφαση του Εφετείου είναι αρνητική, η Εύα Καϊλή θα παραμείνει προφυλακιστέα για δύο μήνες.

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 40χρονος επιχειρηματίας ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό μετά την απολογία του στην 33η τακτική ανακρίτρια. Ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε και αυτός την αξιόποινη πράξη των γενετήσιων πράξεων με ανήλικη έναντι αμοιβής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνείται πως είχε την οποιαδήποτε επαφή σεξουαλικής φύσεως με την 12χρονη.

«Κανένας επίσημος φορέας δεν ενημέρωσε το Λιμενικό για την κατάσταση και για τον λόγο αυτό περίπου 700 πολίτες σώθηκαν από ιδιώτες που έσπευσαν και περισυνέλλεγαν ανθρώπους από την θάλασσα και τις ακτές», είπε απαντώντας σε ερωτήσεις της Έδρας στη δίκη για τη φονική φωτιά στο Μάτι ο δικαστικός πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσος. Ο ίδιος τόνισε ότι «όλα τα δεδομένα προϋπήρχαν πριν από τις 17:30 και από την ενημέρωση του ελικοπτέρου που είχε πετάξει, ότι η φωτιά έφτανε στα σπίτια. Ο ίδιος κατέγραψε και πάλι τα εναέρια μέσα που παρέμειναν καθηλωμένα και δεν πέταξαν τις κρίσιμες ώρες που ξέσπασε η φωτιά σε αντίθεση με όσα έγιναν στη φωτιά στην Κινέτα ,όπου από τα πρώτα κιόλας πέντε λεπτά επιχείρησαν στο σημείο έναρξης της φωτιάς στα Γεράνεια , τέσσερα εναέρια μέσα.

Από αύριο θα είναι διαθέσιμο το σύστημα Εργάνη στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Γουνοποιίας και πλήττονται από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, για την υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας. Ειδικά για συμβάσεις εργασίας που τίθενται σε αναστολή κατά το χρονικό διάστημα από την 1η έως και τις 6 Μαρτίου, οι υπεύθυνες δηλώσεις των επιχειρήσεων υποβάλλονται απολογιστικά εντός του χρονικού διαστήματος από 1- 6 Μαρτίου. Για συμβάσεις εργασίας, οι οποιες τίθενται σε αναστολή από 7 Μαρτίου και μετά, ισχύει η προαναγγελία της αναστολής. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα στηρίξει την Άγκυρα στις προσπάθειες που καταβάλλει για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα από τους σεισμούς που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους στην Τουρκία και τη Συρία, διαβεβαίωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του, Τέντρος Ανταντόμ Γκεμπρεγέσους.

Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ιταλία με την κατηγορία των διακινητών καθώς φέρονται να έβαλαν έως και 200 ανθρώπους σε ξύλινο σκάφος, το οποίο συνετρίβη τα ξημερώματα της Κυριακής στις νότιες ακτές της χώρας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 64 μετανάστες.

Έναν χρόνο μετά την εγκατάσταση και λειτουργία 25 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων σε 19 σημεία της πόλης, ο Δήμος Αθηναίων παρατείνει τη δωρεάν φόρτιση για έναν επιπλέον χρόνο.

Η εθνική μας ομάδα βρίσκεται από σήμερα στην Κωνσταντινούπολη εκεί όπου την Πέμπτη ξεκινάει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.
Η ελληνική αποστολή αποτελείται από πρωτοκλασάτα ονόματα του ελληνικού στίβου όπως ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος, οι Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ που θα διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο των νικητών.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, προβλέπονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

17 βαθμοί αυτή την ώρα στο ΓΚΑΖΙ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα